Blog nastavnika Bojana Cikuša - geografija

Htela bih da kažem veliko hvala

Imam tako ludu sreću kada zatvorim vrata od učionice ja sam već u drugoj državi, kontinentu. Da se ne lažemo nijedan čas ne traje 45 minuta! Tu su onih 5 minuta koji uvek odu na upisivanje časa i onih 5 do 10 minuta na kraju časa kada se opustite i smelim pitanjima sumirate isti čas…Ali u onih 30 d0 35 minuta ceo svet je vaš! U većini slučajeva to su minuti koji vas često ostavljaju bez daha, naravno, samo onda kada u svoju temu uključite i prisutnih 20 glavica.

Često se čuje kako mi učimo i podučavamo, međutim prava istina je da profesori su ti koji više nauče i dobiju novi ugao gledanja i razmatranja stvari i to ni manje ni više nego baš od tih 20 glavica. U 21.veku kada je protok informacija brži od muve u letu od koga je bolje učiti nego baš od ljudi koji su rođeni u periodu dominacije nove tehnologije.

I zato je ovo blog posvećen učenicima i svemu što su nas naučili i darovali nam iako to nije bilo prepoznato u datom trenutku. Htela bih javno da im se zahvalim što upravo nemaju dlake u mozgu. Htela bih da kažem veliko hvala na svežim idejama i mislima koje su još uvek čiste i iskrene. Hvala vam na iskrenim osećanjima, koji se danas retko viđaju. Hvala vam na kritikama, one nas čine boljim. Hvala vam što nas nekad ne slušate, jer to nas motiviše da vas motivišemo više na časovima. Hvala vam na podignutim rukama i nekad tačnim a nekad ne baš toliko tačnim odgovorima, to znači da ste nas slušali. Hvala vam na mail-ovima u kojima postavljate pitanja i tražite objašnjenja, to nam govori o vašem radu. Hvala vam na vannastavnim aktivnostima, priredbama, takmičenjima na koja vas “smaramo” da idete i učestvujete, Hvala vam što niste odustali, jer ne znate koliko nam govori vaš osmeh kada posle velikog truda vidite svoje rezultate. Hvala vam što nam se obraćate i želite da razgovarate sa nama i poveravate se, to nam govori koliko nas cenite i poštujete. Hvala vam na velikim osmesima i na “dobar dan, profesorka”, to nas uvek rastopi. Hvala vam što poštujete naše greške, nasmejete se na njih i nastavite dalje. Hvala vam na svim iznenađenjima za rođendane, proslave, to nam pokazuje koliko možete kada se udružite. I na kraju hvala vam što ste vi ti koji činite da se osećam kao da sam u nekom drugom svetu kada sam na vašem času.

Skip to toolbar