Takmičenja

Poslovni izazov zapadnog Balkana 2013

Na takmičenju „Poslovni izazov zapadnog Balkana” učestvovalo je 60 učenika iz 43 srednje škole koji su pobedili na regionalnim takmičenjima održanim u Podgorici, Sarajevu, Zagrebu, Beogradu, Leskovcu, Novom Sadu i Čačku.

Prvog dana takmičenja, 26. aprila, učenicima je otkriven „izazov” odnosno zadatak da osmisle proizvod koji će vladati globalnim tržištem 2020. godine. Uz pomoć biznis volontera, učenički timovi su osmišljavali rešenje zadatka i kreirali biznis planove i prezentacije koje su drugog dana takmičenja predstavili članovima žirija i publici.

Na završnim prezentacijama u Klubu poslanika, učenicima i gostima obratile su se Nina Samardžić, pomoćnica Ministra finansija i privrede, Svetlana Kisić, predsednica Upravnog odbora Dostignuća mladih u Srbiji i Gordana Delić, direktorka Balkanskog fonda za demokratiju.

Žiri su činili Marina Savić (Atlantic grupa), Efka Heder (SEECEL), katarina Obradović Jovanović (Ministarstvo finansija), Jelena Marković (Saga) i Nathan Koeshall (Balkanski fond za demokratiju).

U radu su učenicima pomagali poslovni mentori iz Erste banke, Etno sela Latkovac, konferencije Share, UniCredit banke, Strawberry Energy, portala iSerbia, kompanija Cannon, Deloitte, Saga, Telegroup, Delta Generali, Polimark i Megapack.

(Tekst preuzet sa zvanične Facebook stranice “Dostignuća mladih – Srbija”)

01

Isidora Živković, učenica I razreda Računarske gimnazije Smart, osvojila je prvo mesto sa svojim timom na takmičenju srednjoškolaca u preduzetništvu “Poslovni izazov zapadnog Balkana” u Beogradu sa idejom o izradi pametnih naočara, kojeautomatskiprilagođavaju dioptriju korisnikovim potrebama.

 

04

Gostovanje na Novosadskoj televiziji povodom uspeha na ovom takmičenju možete pogledati ovde.

Skip to toolbar