Novosti

Programerski Smer u Gimnaziji Smart: Put ka praktičnom znanju i uspešnoj karijeri

Programerski smer u Gimnaziji Smart nije samo običan izbor za školovanje, već ključna investicija u budućnost učenika. Sa sve većim naglaskom na tehnologiji u svim aspektima života, programiranje nije samo zanimanje, već je postalo osnovna veština koja otvara vrata brojnim mogućnostima.

POGLEDAJTE USLOVE ZA UPIS

Praktično znanje i veštine – mogućnost zaposlenja nakon završene Gimnazije Smart

Pre svega, za sve zainteresovane, važno je napomenuti da za upis na Programerski smer nije neophodno predznanje iz programiranja jer od 1. razreda, po planu i programu, krećemo od osnova zajedno.

Upisom na Programerski smer, učenici ne stiču samo teorijsko znanje o algoritmima, programskim jezicima i razvoju softvera, već je akcenat na praktičnom iskustvu u rešavanju realnih problema. Kroz projekte, radionice i praktične vežbe, učenici dobijaju priliku da razvijaju svoje veštine programiranja koji im pomažu da se bolje pripreme za buduće izazove na tržištu rada.

Svi učenici koji se upišu u Gimnaziju Smart na poklon od škole dobijaju laptop, koji je osnovno sredstvo za rad na času. Zahvaljujući upravo praktičnoj primeni znanja u okviru programerskih predmeta, kao i uz praksu koju organizujemo u saradnji sa renomiranim novosadskim IT firmama, naši učenici su već pripremljeni za tržižte rada i mogu već da počnu da zarađuju.

VIŠE O PROGRAMERSKOM SMERU

Otvoren put ka fakultetu u zemlji i inostranstvu

Jedna od najvećih prednosti Programerskog smera je što je u pitanju gimnazija nakon koje, za razliku od stručnih škola, učenici imaju mogućnost da studiraju bilo koji fakultet nakon završetka srednje škole, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Bez obzira da li se odluče za računarstvo, inženjering ili neku drugu oblast, dobra osnova u programiranju omogućava im lakši prolaz i uspeh na fakultetu.
Kako je, ipak, u pitanju gimnazija, kroz opšte obrazovne predmete, brojne sekcije, takmičenja, radionice, stručna predavanja, naši učenici stiču veštine i znanja iz najrazličitijih oblasti neophodne za savremen način života, pa tako imaju dobru osnovu za studiranje i prirodnih i društvenih nauka (psihologija, ekonomija, biologija, hemija, strani jezik, geografija, umetnost…).

Svi smo svedoci da je, osim u IT sektoru digitalizacija zastupljena i u svim drugim granama industrije. Upravo zbog toga je Programerski smer pametan izbor za sve mlade ljude koji žele da ostvare svoje potencijale u digitalnom dobu.

POGLEDAJTE PLAN I PROGRAM ZA UČENIKE SA POSEBNIM SPOSOBNOSTIMA ZA RAČUNARSTVO I INFORMATIKU (TZV. PROGRAMERSKI SMER)

Traženost programera danas i u budućnosti

Programiranje je jedno od najtraženijih zanimanja u današnjem digitalnom dobu, a očekuje se da će potražnja za stručnjacima u ovoj oblasti samo rasti u budućnosti. Kompanije širom sveta kontinuirano traže kvalifikovane programere koji mogu da razvijaju inovativne softverske aplikacije, unapređuju postojeće tehnologije i rešavaju kompleksne probleme. Programerski smer pruža učenicima prednost u konkurenciji za ove visoko plaćene i stimulativne poslove, otvarajući vrata ka uspešnoj karijeri u IT industriji.

Skip to toolbar