Zanimljivosti

Za svaki problem postoji rešenje

„Život nije uvek mirno more. Možemo da se ljutimo zbog toga, a možemo i da naučimo da plovimo“.                                                                                        Jelena Pantić (psiholog)

znak pitanja

 

Zamislite da u životu sve ide glatko i sve ide onako kako ste zamislili i da ne postoje prepreke na vašem putu. Prepreke, problemi i izazovi su sastavni deo života. Ne možemo da ih izbegnemo. Ne treba zaboraviti da je mala razlika između problema i njegovog rešenja.

Jednom je jedan travar koji leči biljem rekao: „Kada te ujede zmija, ne paniči. Obrni se oko sebe i ugledaćeš travu koja će biti tvoj lek“.

Dakle, imaš problem! Ne možeš da ga rešiš? Stojiš ispred velikog crnog zida, a ne može se glavom kroz zid, kao što kaže poslovica.

Raščlani veliki problem na što više problema od kojih se on sastoji. I šta se dešava? Sad imaš niz problemčića, pa ih, izvoli, rešavati jedan po jedan. Nekada će biti potrebno jedan sat, nekada mesec dana, nekada godina. Skidaj ciglu po ciglu sa velikog crnog zida koji stoji ispred tebe, i ukazaće ti se divan HORIZONT!

 

Skip to toolbar