Zanimljivosti

U Kutku – međunarodna nedelja obrazovanja

smart%20040_JPG[1] smart%20044_JPG[1] smart%20045_JPG[1] smart%20115_JPG[1]Evo kako smo proveli zanimljive i kreativne trenutke u Američkom kutku.

Lepo smo se dogovorili za satnicu za svako odeljenje; osoblje Američkog kutka je jako ljubazno i susretljivo, dala sam predloge za dane posete da nam se lepo uklope sa ostalim obavezama u školi.

I onda smo krenuli: „Pazite kako prelazite ulicu. Strogo preko zebre.“ I stvarno je tako bilo, mada su neki u povratku bili gladni i svratili u pekaru, pa se nisu vraćali da pređu ulicu preko zebre koja je čak kod pošte.

I kada smo već stigli ’posle dugog putovanja’ na svoju odrednicu, lepo smo i pristojno ušli, dobili stolice, odslušali sve o aktivnostima, programima i radu Američkog kutka, mešunarodnoj nedelji obrazovanja i onda je došao trenutak za kviz … na sva pitanja smo znali da odgovorimo. Zato je i Luka mogao da popravi ocenu iz engleskog jer je lepo učestvovao na kvizu i odgovorio tačno na skoro sva pitanja. Mada je on ubeđen da je to zbog prezentacije o košarci.

Nakon kviza smo razgledali prostorije kutka, knjige, priručnike, časopise, Kindle, i malo više se pozabavili igricama i jedva uspeli da se na vreme vratimo na sledeći čas.

I da, naravno, u povratku ’gladni smo’; stvarno ne znam da li deca imaju neki poseban razlog da mi stalno govore da su gladni. S’ kim si takav si. 🙂

I još da ne zaboravim, pozvani smo da pokažemo naše prezentacije u kutku. Tako da će i Luka imati priliku da za posetioce kutka prezentuje o košarci. Luka? Kako ne znate ko je Luka? Pa to je onaj miran dečko koji stalno čita na času one silne tekstove i sve radi; miran, povučen dečko.

 

Skip to toolbar