Školska 2014-2015

Tesla fest

Tesla fest je međunarodni festival inovacija, znanja i stvaralaštva, afirmiše inovacije, pronalazaštvo i intelektualnu svojinu.

Licenciran je od strane Svetske organizacije za intelektualnu svojinu, čija visoka priznanja se dodeljuju za najuspešniju inovaciju, ženu pronalazača i mladog pronalazača. U okviru festivala svake godine svoje pronalaske, inovacije, nove proizvode, tehnologije i projekte izloži preko 500 individualnih pronalazača, mladih talenata, studenata, preduzetnika, škola, fakulteta, instituta i preduzeća iz zemlje i inostranstva.

Ove godine Računarska gimnazija „Smart“ nastupila je na Tesla festu kako bi predstavila rad pod nazivom „Raketa-demonstraciija lansiranja rakete uz jednostavan eksperiment“. Naši učenici demonstrirali su lansiranje rakete uz prezentaciju u kojoj su obradili lansiranje prave rakete, objasnivši koje su to sile koje utiču na to. Ogledno su demonstrirali lansiranje rakete uz pomoć sirćeta i sode bikarbone. Za ovaj rad učenici Računarske gimnazije “Smart” su dobili srebrnu plaketu.

 

Skip to toolbar