Školska 2020-2021 Takmičenja Takmičenja 2020-2021 Vannastavne aktivnosti

Takmičarski uspesi i postignuća Smart učenika 2020/21. školske godine

U toku školske 2020/2021. godine učenici Računarske gimnazije Smart su učestvovali na brojnim takmičenjima iz različitih oblasti i ostvarili rezultate kojima se izdvajamo kao škola koja neguje kvalitet, poštuje i podržava afinitete učenika.

Bilo da je to programiranje, preduzetništvo, umetnost, ekologija, srpski jezik i književnost, engleski jezik, matematika ili nešto sasvim drugo, svaki učenik koji želi, ima mogućnost da se priprema uz mentorsku pomoć i podršku profesora naše škole i pristupi takmičenjima iz tih oblasti.

U ovom dokumentu možete da pogledate sva takmičarska učešća, a u nastavku izdvajamo samo neke od značajnih rezultata iz ove školske godine.

Još jednom, čestitamo svim učenicima, profesorima i roditeljima.

PROGRAMIRANJE

1. MESTO

Uz mentorstvo profesorke programiranja i programskih jezika, Aleksandre Kovačević, naši učenici Dragan Gavrić II1, Miljan Jokić II1, Pavle Maoduš II3 i Andrej Bulatović II3, poneli su titulu najboljih srednjoškolskih programera na nacionalnom takmičenju u programiranju, Hakaton za srednjoškolce, koje je organizovalo Udruženje studenata informatike FONIS u periodu od 18. do 23. marta 2021. godine.

fotografija iznad: Hakaton za srednjoškolce

2. MESTO

Na onlajn srednjoškolskom hakatonu, takmičenju iz oblasti izrade video-igara, koje je organizovao Univerzitet Metropolitan u saradnji sa kompanijom Mad Head Games 20. i 21. februara 2021. godine, 2. mesto je osvojio tim čiji su članovi bili i naši učenici III1 odeljenja, Aleksandar Todoreskov i Igor Velikić, a uz mentorstvo profesorke programiraja, Maje Savić.

PREDUZETNIŠTVO

1. MESTO

Andrej Đureković II3, uz mentorstvo profesrorke geografije, Mateje Makan, osvojio je diplomu za originalnost i kreativnost na konkursu za najbolju eko-ideju „Snažno zelena ideja“ 4. decembra 2020. godine.  

3. MESTO

Učenice Anđela Ćulibrk i Anastasija Berić iz odeljenja III3 i Milica Kovačević iz IV2 odeljenja osvojile su 3. mesto na srednjoškolskom takmičenju za najbolju inovativnu ideju, koje je organizovala Studentska asocijacija fakulteta u Novom Sadu uz podršku kabineta ministra za inovacije i tehnološkog razvoja Republike Srbije „Galaksija novih ideja“ u okviru projekta „Space for women“ 3.0, u periodu od 21. novembra do 6. decembra 2020. godine.

3. MESTO I PLASMAN NA NACIONALNO TAKMIČENJE

Na regionalnom takmičenju „Poslovni izazov“ Dostignuća mladih u Srbiji održanog 9. i 10. decembra 2020. godine, uz mentorstvo profesorke srpskog jezika i književnosti, Jelene Stojšić, učenici Mina Migić II2, Dimitrije Maravić II2, Noa Avramović I3, Zoran Lazarov Saje I3 i Uroš Damjanović I3, osvojili su 3. mesto i plasman na Nacinalno finale ovog takmičenja.

MATEMATIKA

PLASMAN NA OKRUŽNO TAKMIČENJE

Uz mentorski rad sa profesorkom matematike, Aleksandrom Medan, naš učenik II1 odeljenja, Miljan Jokić, zabeležio je uspeh na Opštinskom takmičenju iz matematike i plasirao se na okružno. Takmičenje se održalo u periodu od 18. do 23. marta 2021. godine.

SRPSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST

PLASMAN NA OKRUŽNO TAKMIČENJE

Na Opštinskoj smotri recitatora ,,Pesniče naroda mog” 29. marta 2021. godine, pod mentorstvom profesorki srpskog jezika i književnosti, Sanje Đukič i Jelene Stojšić, među najboljim srednjoškolcima našla su se i naša dva učenika: Nemanja Petrović (I2) i Uroš Damjanović (I3). Nemanja i Uroš su govorili stihove Desanke Maksimović i Mike Antića i svojim umećem obezbedili sebi mesto na okružnom takmičenju.

SPORT

2. i 4. MESTO

Na Školskom prvenstvu Srbije, 14. marta 2021. godine, učenik Vlaimir Zelić III3 osvojio je 2. mesto, dok je učenik Strahinja Džinović III2 osvojio 4. mesto.

3. MESTO

Na Opštinskom takmičenju u malom fudbalu, 27. aprila 2021. godine, uz mentorstvo profesorke fizičkog vaspitanja, Dušanke Lukić, Smart tim osvojio je 3. mesto.

Tim su činili učenici:

Filip Uglješić, I1
Milan Ivančević, I1
Nemanja Radović, I1
Vasa Macak, I2
David Opavski, II3

3. MESTO

Takođe, 3. mesto osvojili su i Mihailo Samardžija I2 i Dušan Zlatković I3 na Opštinskom takmičenju u stonom tenisu, koje se održalo 14. novembra 2020. godine.

Na raspust odlazimo ponosni i punog srca, a sledeću školsku godinu iščekujemo spremni za nove pobede!

Skip to toolbar