Aktivnosti Dramska sekcija Novosti Školska 2019-2020 Školske proslave Vannastavne aktivnosti

SVEČANA SVETOSAVSKA AKADEMIJA

U ponedeljak, 27. januara, u Kulturnom centru Novog Sada, naša škola je obeležila školsku slavu, Svetog Savu. Bogat i raznovrstan program nikoga nije ostavio ravnodušnim.

U prvom delu programa upriličeno je sečenje slavskog kolača, a publici se rečima ljubavi i duhovnog nadahnuća obratio i sveštenik, otac Aleksandar. Prisutne su pozdravili i osnivači škole, Dragan Rakita i Jelena Desnica, kao i ovogodišnji kumovi, roditelji učenika Pavla Maoduša, Milorad i Nataša Maoduš. Kum škole svake godine bira se ponovo i uvek bude roditelj nekog od učenika iz prvog razreda, onog koji tokom prvog polugodišta ostvari najbolji uspeh. Sem ovog, kriterijum za najboljeg učenika prvog razreda uključuje i njegov odnos prema drugim učenicima, stvaranje prijateljstava, spremnost da pomogne, itd.

Dramska sekcija i ovoga je puta bila na visini zadatka. Učenici su izveli predstavu predstavu „Arhiepiskop“, nastalu po autorskom tekstu profesora Jovana Radojčina. U pripremi izvedbe sa učenicima glumcima radila je profesorka srpskog jezika i književnosti, Jelena Stojšić, profesorka filozofije, Tanja Đurić i profesor hemije i građanskog vaspitanja, Marko Dedić.

Kao i svake prethodne godine, sa željom da to postane tradicija, našu svetosavsku priredbu završili smo plesom naših učenika uz engleski valcer.

Skip to toolbar