Aktivnosti Digitalni marketing sekcija Dramska sekcija Muzička sekcija Novinarska sekcija Novosti Ostale sekcije Sekcije Školske proslave Zanimljivosti

Svečana svetosavska akademija oduševila sve u publici

U ponedeljak, 28. januara, u Kulturnom centru Novog Sada, naša škola je obeležila školsku slavu, Svetog Savu. Bogat i raznovrstan program nikoga nije ostavio ravnodušnim.

U prvom delu programa upriličeno je sečenje slavskog kolača, a publici se rečima ljubavi i duhovnog nadahnuća obratio i sveštenik, otac Aleksandar. Prisutne su pozdravili i osnivači škole, Dragan Rakita i Jelena Desnica, kao i ovogodišnja kuma, majka učenice Ane Banjac, Jelena Banjac. Kum škole svake godine bira se ponovo i uvek bude roditelj nekog od učenika iz prvog razreda, onog koji tokom prvog polugodišta ostvari najbolji uspeh. Sem ovog, kriterijum za najboljeg učenika prvog razreda uključuje i njegov odnos prema drugim učenicima, stvaranje prijateljstava, spremnost da pomogne itd.

Hor naše škole svojim je nastupom publiku ostavio bez daha. Pod dirigentskom palicom profesorke Ane Bajić, nizale su se izvorne pesme poput: Kosovski božuri, Pećka kandila, Tamo daleko… Ni ljubitelji poezije i kazivanja stihova nisu ostali uskraćeni – učenici drugog i trećeg razreda pripremili su recitacije o Svetom Savi pod mentorstvom profesorke srpskog jezika i književnosti Sanje Đukić.

Dramska sekcija i ovoga je puta bila na visini zadatka. Učenici su izveli predstavu po motivima iz pripovetke „Zlatno jagnje“ spisateljice Svetlane Velmar Janković, a tekst je dramatizovala i adaptirala profesorka srpskog jezika i književnosti Jelena Stojšić. U radu sa učenicima glumcima svoj doprinos dao je i profesor katiheta Srđan Vukić, koji je napisao i prigodnu besedu.

Posebnu čar svemu dao je ples naših učenika na samom kraju priredbe. Na časovima fizičkog vaspitanja poslednjih nedelja vredno su se učili plesni koraci, a sve pod budnim okom profesorke Dušanke Lukić. Uz taktove pesme Tamo daleko 14 učeničkih parova zaplesalo je engleski valcer. Uzdasi u publici i široki osmesi rekli su više no bilo koja reč.

Fotografije: Mihajlo Lukić, III2

Skip to toolbar