Aktivnosti Digitalni marketing sekcija Novosti Ostale sekcije Sekcije Vannastavne aktivnosti

Smartovci na dvodnevnoj OPENS-ovoj konferenciji: Mladi, inovacije i trendovi

Prethodna dva dana naši učenici su prisustvovali dvodnevnoj konferenciji “Mladi – trendovi i inovacije”, koju je OPENS organizovao u partnerstvu sa Centrom za omladinski rad, a koja se realizovala u Kulturnoj stanici Svilara i bioskopu Arena Cineplex.

Konferencija je osmišljena sa ciljem da se u dva dana tokom različitih panela, radionica, predavanja i drugih interaktivnih aktivnosti fokus stavi na mlade u godini kada je Novi Sad Omladinska prestonica Evrope.

Naši učenici su imali priliku da se susretnu sa akterima omladinske politike, influenserima i omladinskim radnicima, razmene iskustva i saznaju mnogo novih stvari.

Prva radionica u kojoj su učestvovali jeste Poklon knjiga, u kojoj su učenici imali priliku da razgovaraju sa pripadnicima marginalizovanih grupa koji su svoj život predstavili kao otvorenu, “živu” knjigu u cilju upoznavanja sa drugačijima.

Nakon toga, prisustvovali su panel diskusiji o omladinskom radu, omladinskoj politici i o tome šta i kako mladi mogu da urade da promene stvari.

Kasnije su učestvovali u performansu grupe “Izadji”, upoznajući se sa pozorištem potlačenih, pozorištem u slikama, u kome su aktivno učestvovali u pronalaženju adokvatnog rešenja u situacijama porodičnog nasilja.

Za sam kraj, zajedno sa profesorkom Tanjom Đurić u okviru marketinške sekcije, posetili su panel “Čemu su mladi naklonjeni”, slušali za kakve sadržaje su mladi danas zainteresovani, koji su to trendovi koje mladi prate i koliki značaj u našim životima imaju društvene mreže.

Skip to toolbar