Aktivnosti Novosti Opšte informacije Takmičenja Zanimljivosti

Školska godina puna takmičarskih uspeha učenika

U toku školske 2018/2019. godine učenici Računarske gimnazije Smart su učestvovali na brojnim takmičenjima iz različitih oblasti i ostvarili rezultate kojima se izdvajamo kao škola koja neguje kvalitet i poštuje i podržava afinitete učenika. Svaki učenik koji želi može da se priprema i pristupi takmičenjima iz svih oblasti. Izdvajamo samo neke najznačajnije rezultate iz ove školske godine i još jednom čestitamo svim učenicima, profesorima i roditeljima.

 

PROGRAMIRANJE:

1.mesto

na takmičenju Omikron MatHack HAKATON Matematičkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu (11-12. maj 2019)

Učenici III-2, Cvijanović Nataša, Bojanić Petar, Stupar Nikola i Gavrilović Dejan, pod mentorstvom nastavnice informatičke grupe predmeta, Marine Savić,

2.mesto

na takmičenju VR HAKATON (deo projekta XBIT) u organizaciji Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija i Fakulteta tehničkih nauka Novi Sad, održanog 24-26. maj 2019. godine.

Učenici III-2, Cvijanović Nataša, Bojanić Petar, Stupar Nikola i Gavrilović Dejan, i učenik II-2 odeljenja, Zuber Luka pod mentorstvom nastavnice informatičke grupe predmeta, Marine Savić,

3. mesto

na takmičenju u programiranju (HAKATON) za srednjoškolce, u organizaciji Udruženja studenata informatike, 15. i 16. decembra 2018. godine, učenici IV-1, Vračević Aleksa, Mrđanović Stefan i Aleksa Nišavić. Tim je se pripremao za takmičenje sa nastavnicom informatičke grupe predmeta, Marinom Savić.

1.mesto

na takmičenju u programiranju koje se održalo 23. marta 2019. godine u organizaciji Univerziteta Singidunum, osvojili su maturanti Nišavić Aleksa, Mrđanović Stefan, Mrđanović Filip iz IV-1 i Tubić Luka iz IV-2 koji su osvojili i stipendiju za prvu godinu studija.

MATEMATIKA:

plasman na

okružno takmičenje iz matematike Nataša Cvijanović (III-2) je 19. januara 2019. godine, pod mentorstvom Tijane Sekulić, nastavnice matematike.

 

PREDUZETNIŠTVO:

Uspehe smo postigli i na takmičenju Poslovni Izazov zapadnog Balkana u organizaciji Dostignuća mladih i to:

2. mesto na regionalnom takmičenju i plasman na republičko takmičenje 13. decembra 2018. godine, 2. mesto na republičkom takmičenju 18. februara 2019. i

2. mesto na finalnom, balkanskom takmičenju 22-24. aprila 2019. godine, Nišavić Aleksa, ovogodišnji maturant i učenik IV-1 odeljenja. Njegov rad ispratila je Jelena Stojšić, nastavnica srpskog jezika i književnosti.

SRPSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST:

1.mesto 

na Opštinskom takmičenju iz srpskog jezika 23. marta 2019, osvojila je ovogodišnji đak generacije, Jankov Milica (IV-1),

2.mesto

na Okružnom takmičenju 12. aprila i plasman na Republičko takođe je osvojila Jankov Milica (IV-1), uz pripremu i podršku nastavnice srpskog jezika i književnosti, Sanje Đukić.

3.mesto

na Opštinskom takmičenju iz srpskog jezika i plasman na Okružno takmičenje, učenica Živak Marina (III-1) uz pripremu i podršku nastavnice srpskog jezika i književnosti, Sanje Đukić.

plasman na

Pokrajinsku smotru recitatora Pesniče naroda mog

učenica II-1 odeljenja, Desnica Tara. Učenicu je za takmičenja pripremala nastavnica srpskog jezika i književnosti, Sanja Đukić.

ENGLSKI JEZIK:

plasman do polufinala na HIPPO takmičenju iz engleskog jezika, 30. marta 2019. godine. učenik I-1 odeljenja, Velikić Igor i učenik III-1 odeljenja, Ilijin Aleksa, pod mentorstvom Miodraga Vasića, nastavnika engleskog jezika

 

SPORT:

3. mesto

na Prvenstvu Srbije u karateu 5. marta2019. Naš sportista, Zelić Vladimir (I-3).

Na raspust odlazimo ponosni i punog srca, a sledeću školsku godinu iščekujemo spremni za nove pobede! 😊

 

Skip to toolbar