Aktivnosti Novosti Sekcije Takmičenja Vannastavne aktivnosti Zanimljivosti

Septembar u Smartu

Prvi mesec ove školske godine prošao je brzo.

Osim redovnih učeničkih obaveza, septembar je bio ispunjen interesantnim i korisnim edukacijama, konferencijama, radionicama, ali i takmičenjima i neobaveznim družnjima van škole.

Održan je i prvi učenički parlament, a prva u nizu sekcija koja je počela sa radom je psihološka sekcija koju vodi profesorka i psihološkinja škole, Ivana Ursić.

Od oktobra kreću sa radom i ostale sekcije: marketinška, dramska, šahovska, programerska, astronomija, sekcija iz nemačkog jezika (konverzacijski klub), preduzetništvo i ekologije (korelacija biologije, geografije, hemije, istorije).

U tabeli ispod možete da pogledate šta smo sve ostvarili za mesec dana. 🙂

Naziv aktivnosti Vreme realizacije Nosioci aktivnosti Razred i odeljenje Opis aktivnosti
1. BalCCon Computer Congres

 

13.05.2019. Sanja Stamenić, profesor hemije

Sanja Đukić, profesor srpskog jezika i književnosti

Miloš Radulović, profesor fizike

I1,12,13 U okviru Balkon kompjuterskog kongresa u Master centru Novosadskog sajma, posetili smo predavanje koje su nam preporučili organizatori. Predavanje je bilo na temu loše osmišljenih lozinki (The Road to Hell is Paved with Bad Passwords) i učenici su mogli da čuju primere iz prakse, kao i da se upoznaju sa rizicima loše osmišljenih lozinki.
2.  

Konferencija We are the IT City

 

17.09.2019.  

Sanja Stamenić, profesor hemije

 

III1,IV1 https://www.facebook.com/events/rektorat-univerziteta-novi-sad/konferencija-we-are-the-it-city/2467068446649905/
3. Učlanjenje u Gradsku biblioteku 11. 9. 2019. Sanja Đukić, profesor srpskog jezika i književnosti I2 Kao i svake godine, učenici su posetili Gradsku biblioteku, upoznali se sa njenim radom, fondom i ograncima i postali njeni članovi. Učenicima je predstavljen i rad Čitaonice, kao i Stranog odeljenja.
4. Anketiramo građane – Koliko znamo o jeziku i pismu 13. 9. 2019. Sanja Đukić, profesor srpskog jezika i književnosti I2 Povodom Evropskog dana jezika, odlučili smo da izađemo u grad i pitamo naše sugrađane o jezicima i pismu. Njihove odgovore smo snimili, a koliko su znali i kako smo se proveli, možete videti u videu koji je nastao kao proizvod ove aktivnosti.
5. Gradska biblioteka 18.9.2019. Jelena Stojšić, profesor srpskog jezika i književnosti I3 Radnici Gradske biblioteke su naši prijatelj, tako da je uvek zadovoljstvo posetiti ih. U prijatnom ambijentu je prezentovan rad biblioteke. Čuli su informacije koje će im vredeti i u budućem školovanju.
6. Gradska biblioteka 24.9.2019. Jelena Stojšić, profesor srpskog jezika i književnosti I1
7. Futsal liga 24.9.2019. Dušanka Lukić, profesor fizičkog vaspitanja I-1, I-3, III-1, IV-2 Na univerzitetu Edukons su odigrana dva kola futsal lige na kojoj su učestvovali naši učenici: Kenđur Nikola, Simić Nenad i Kitanović Vuk iz IV-1, Škrbić Veljko i Šatara Mateja iz III-1, Opavski David iz I-3, Ivanović Mihailo i Đurasović Aleksa iz I-1 odeljenja.
8. Predstava Boing, Boing u Pozorištu mladih 26. 9. 2019. Sanja Đukić, profesor srpskog jezika i književnosti IV2 Uz fantastično izvođenje dobro nam poznatih glumaca i komične situacije i zaplete, bilo je teško ne nasmejati se do suza.
9. Arena bioskop 26.9.2019. Aleksandra Medan, profesor matematike II2 Nastavni dan smo završili u malo opuštenijoj bioskopskoj atmosferi zajedno sa „Rambom“.
10. Energetska pića i adolescenti 30.9.2019. Ivana Ursić, psiholog

Sanja Đukić, profesor srpskog jezika

Jelena Stojšić, profesor srpskog jezika

I-1, I-2, I-3 Dragana Jerić iz Doma zdravlja Novi Sad, Savetovalište za mlade, je učenicima održala predavanje na ovu temu upoznajući ih sa pojmom „energetskog napitka“ i štetnim posledicama na organizam i nervni sistem.
11. Poseta Galeriji Matice srpske 28.09.2019. Snežana Mandić, profesor umetnosti

Sanja Stamenić, profesor hemije

 I-2, I-3 Izložba fotografija Feliksa Nadara
12. Poseta galeriji Pavla Beljanskog 18.09.2019. Snežana Mandić, profesor umetnosti

 

I-1 Izložba tepiserija i stalna postavka
13. Poseta profesora matematike sa FTN-a 18.09.2019. Tijana Sekulić, profesor matematike IV-2 Profesor Srđan Milićević sa FTN-a učenike je upoznao sa polaganjem prijemnog ispita i načinom rada fakulteta.
14. Održan je I učenički parlament.

Počela sa radom psihološka sekcija.

Od oktobra kreću sa radom i ostale sekcije: marketinška, dramska, šah, programerska, astronomija, sekcija iz nemačkog jezika, preduzetništva i ekologije (korelacija biologije, geografije, hemije, istorije).

 

Skip to toolbar