Takmičenja 2015-2016

PRVO MESTO NA TAKMIČENJU IZ PROGRAMIRANJA!

Poštovane kolege, deco i roditelji, poštovani prijatelji naše gimnazije,

Veliko mi je zadovoljstvo da vas obavestim da su naši učenici Računarske gimnazije Smart pobedili na takmičenju srednjoškolaca High School Hacks 2015 http://hsh.rs/ .

 

Prva nagrada ( PC računar i 25000 dinara za kupovinu u Tehnomaniji) ravnopravno pripada timu učenika:

iz III godine-

Radovanu Dadasoviću,

Luki Ćurčiću,

Dušanu Gvozdenoviću

 

kao i IV godine

Nikolini Petrović,

Milanu Obrenoviću

i Milanu Bačkonji. Svaka čast deco, učinili ste  ponosnim svoje roditelje i sve nas iz škole!

 

Posebno sve čestitke njihovom profesoru programiranja Marinku Spasojeviću koji je svo vreme pratio njihov rad i usmeravao ih do pobede.

 

Ovo je prvo takmičenje ovakve vrste organizovano pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Grada Novog Sada i Školske Uprave Novi Sad, dok je  organizator bilo Udruženje građana E front, Novi Sad, koje se bavi projektima za mlade. U pitanju je samostalno programiranje aplikacije  ON line platforme za učenje na daljinu. Takmičenje je organizovano za učenike iz Vojvodine, učestvovali su i učenici novosadske Elektrotehničke škole, gimnazije Jovan Jovanović Zmaj, E-gimnazije, Subotičke tehničke škole (dve ekipe). Decu su takođe pratili mentori iz novosadskih IT kompanija, koji su subotama dolazili da vide kako deca napreduju i pružali im dodatne instrukcije. Prezentacija i odbrana radova održana je30.01.2016.g. na Prirodno Matematičkom Fakultetu-u, ispred  mentora i žirija iz renomiranih IT kompanija.

 

Malo je reći da smo ponosni. Sve pohvale za decu i profesora, ali i za roditelje koji su svojim vaspitanjem usadili dobru osnovu za ovakvo njihovo zalaganje i doslednost. Projekat je bio obiman i ozbiljan, a najvažnije je da su funkcionisali u timu – kao jedan. To je za izradu projekata od izuzetne važnosti. Imali su ravnopravan stav, sluha za svačiji predlog, realizovali  dosta testiranja i potpuno samostalno realizovali svoj On Line portal za učenje na daljinu. Sve se to videlo u samom projektu, čak je žiri bio iznenađen da su naši učenici sami radili i tamplate-e. Učenici su morali da odbrane svoj rad, objasne po fazama kako je tekao projekat i šta su sve radili. Posebno smo ponosni što je ovo prvi put da jedna privatna škola pobedi na takmičenju u kome učestvuju i državne škole.

Još jednom sve čestitke deci, profesoru Marinku i roditeljima.

 

S poštovanjem,

Jelena Desnica

direktor gimnazije

Skip to toolbar