Miodrag Vasić - engleski jezik

Prvi maturanti koje sam izveo, prva takmičenja, prvi uspesi, prva matura…

I ova školska godina se približila kraju. Rekao bih da umem s rečima, ali od toliko lepih utisaka, prosto ne znam odakle da počnem. Prvi maturanti koje sam izveo, prva takmičenja, prvi uspesi, prva matura (posle svoje) i neka prva kolegijalna druženja. Sjajni učenici, odlične i izuzetno stručne koleginice i kolege. Pre nekoliko dana me je moja profesorica pitala da li bih upisao svoje dete u ovu školu. Sigurno da bih. Uskoro ću i ja postati tata, i iz pozicije roditelja i profesora smatram da nema bolje škole za zdrav razvoj deteta, sigurnijeg okruženja i duhovitijih časova na kojima se kroz osmeh mnogo nauči. Deca su dobra, a profesori požrtvovani, stručni i otvoreni.

Najlepša vest koju svaki profesor može da čuje jeste informacija da se neko od učenika zainteresovao u tolikoj meri za njegov ili njen predmet da mu je želja da na kraju škole taj predmet i upiše, te da mu to postane životni poziv. Ne mogu opisati koliko me raduje činjenica da u Računarskoj gimnaziji, uz samo dva časa nedeljno, imamo tri učenika koja bi želela da studiraju engleski. Uz mali nagoveštaj da bi taj broj mogao i da se poveća narednih godina. Ova činjenica nije novina, već sam o tome i govorio ranije, ali mi je toliko draga da moram makar još jednom (u toku ove godine) da je spomenem.

A tu je bilo i takmičenje učenika IV razreda, i meni i maturantima prvo. Više sam nego ponosan što mogu otvoreno da kažem da su mi svi učenici koje sam vodio prošli rane faze takmičenja i plasirali se na – ni manje ni više nego Republičko takmičenje koje se održalo na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Da li bi trebalo napomenuti da smo jedina privatna škola iz Novog Sada čiji su učenici uspeli da se plasiraju u taj rang takmičenja? Mislim da ne – to se podrazumeva. Maturanti moji, još jednom svaka čast. Lavovski posao ste odradili i kada su Vaši predmeti u pitanju, ali i kada govorim samo o svom predmetu. Želim Vam od sveg srca još mnogo uspeha u životu i daljem obrazovanju.

Najlepši aspekt rada i profesorskog poziva su – deca, odnosno mladi ljudi. Drago mi je da su svi učenici prepoznali neophodnost poznavanja engleskog jezika, koji danas prosto dominira svetskim govornim područjem i da su na najlepši mogući način odgovorili na trud koji je uložen od strane profesora.

 

Skip to toolbar