Takmičenja Takmičenja 2018-2019

Prva mesta za naše učenice na Opštinskom takmičenju iz srpskog jezika

Učenica IV razreda Milica Jankov zauzela je prvo mesto na Opštinskom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, koje je održano u subotu, 23. marta u Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“. U konkurenciji učenika trećeg razreda naša učenica Marina Živak osvojila je treće mesto, a mentor obema takmičarkama bila je profesorka srpskog jezika Sanja Đukić.

Takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture okuplja učenike zainteresovane za dodatna znanja iz gramatike, pravopisa i lingvistike, a naše učenice ističu kako im nije bilo teško da rade mimo redovnih časova i uče gradivo koje se očekuje na takmičarskom nivou.

– Takmičim se već treću godinu pa me sama koncepcija testa nije iznenadila. Sem toga, pripremam se sa profesorkom od početka školske godine, tako da sam na takmičenje izašla sigurna u sebe i u svoje znanje. Nadam se da ću isti uspeh ponoviti i na okružnom i na republičkom takmičenju – kaže Milica, a Marina dodaje da je ponosna i presrećna što su ostvarile ovako dobre rezultate i da se nada da će i naredno takmičenje jednako dobro proći.

Čestitamo učenicama i profesorici i želimo im mnogo uspeha na Okružnom takmičenju, koje je zakazano za 13. april u Karlovačkoj gimnaziji.

Istog dana održaće se i Pokrajinsko takmičenje recitatora, a više o uspesima naših učenika u recitovanju pročitajte OVDE.

Skip to toolbar