Informatičke sekcije Pripreme za HAKATON Programerska sekcija Sekcije Takmičenja Takmičenja 2018-2019 Vannastavne aktivnosti

Pripreme za Hakaton – izabrano šest timova iz naše škole

U okviru računarske sekcije, koju vodi profesor Marina Savić, na Hakatonu za srednjoškolce – u prvom krugu selekcije izabrano je šest timova iz naše škole od prijavljenih preko 80 timova iz cele Srbije.

Drugi krug selekcije podrazumevao je testiranje znanja u programskim jezicima C#, Java, Pascal, Python, C++, ali i opšta pitanja iz IT-a, i takav test su spremno dočekali učenici iz III i IV godine koji će 27. 28. i 29. novembra, zajedno sa profesorkom Savić, biti na Fakultetu Organizacionih Nauka na radionicama na kojima će se učenici upoznati sa tehnologijama koje će se koristiti na samom Hakatonu.

Po završetku radionica, stečeno znanje učenika biće testirano kroz projektni zadatak, nakon čega sledi selekcija šest najboljih timova iz cele Srbije, koji će učestvovati na Hakatonu 15.12.2018. godine.

Hakaton za srednjoškolce je projekat koji prvi put organizuje udruženje studenata informatike FONIS. Reč je o 24-časovnom takmičenju u formiranju rešenja za zadati problem i prezentovanje istih pred stručnim žirijem.

Skip to toolbar