Maja Spasojević- programiranje i programski jezici

Potrudite se da iskoristite sve mogućnosti vaše prednosti

Dobar temelj je uvek bio najbitniji da se bi se na kući zadimio odžak. I tako ovo naše programiranje… ne, ne, ne… Ipak ćemo krenuti odavde.
Ekonomska kriza, globalizacija, kapitalizam… Sve to predstavlja poteškoće današnjice i svi mi razmišljamo kako prevazići i najbolje isplivati iz problema koji proizilaze iz pojmova sa početka rečenice. Pitam se koji bih odgovor trebala dati detetu na pitanje: „Šta je to ekonomska kriza?“ Nisam sigurna šta bih mu odgovorila na postavljeno pitanje, ali bih mu sigurno rekla da zakorači u svet kodova, programskog jezika, u svet budućnosti. Dete na svakom koraku može čuti objašnjenje, počevši od televizije, pa nadalje i sve to dovodi do kompletne konfuzije u njegovoj glavi. Kako mi profesori tako i roditelji, imamo istu problematiku, kako detetu, učeniku, objasniti šta je najbolje za njega i da mu damo dobar alat u ruke pomoću kojeg bi sutra bio samo bolji, i bolji.
Programiranje je čudan zanat i svake godine je moderniji i moderniji i moraš biti sa njim u koraku ne bi li bio svoj na svome. Da bi stekao veštine neophodne za ulazak u svet programiranja moraš da postaviš dobar temelj, isti onaj koji spomenuh na početku ovog teksta. Taj temelj možeš steći baš ovde, ovde među nama u ova četiri zida naše gimnazije. Naš mali tim će biti tu na pomoći da zajedničkim snagama izlijemo svaki delić logičkog razmišljanja.
Tako da, draga deco potrudite se da iskoristite sve mogućnosti ove vaše prednosti i dajte vašu smislenost i nešto novo u ovom okruženju. Nađite nešto što će vam dati vetar u leđa, osećaj da želite da uradite nešto što će izazvati ponos i ponos vaših roditelja na vas.
Niko vam ne može učiniti loše koliko možete samo sebi, a samo vam uspeh daje osećaj sreće, ispunjenosti i zadovoljstva.

Skip to toolbar