Naši maturanti Novosti Opšte informacije

Polaganje maturskog ispita – ispita zrelosti

Nakon što su prethodna dva dana ovogodišnji maturanti polagali maturske ispite iz srpskog jezika i književnosti i matematike, danas su imali priliku da polažu i maturski ispit iz stručnog predmeta koji su odabrali. Predmeti iz kojih su učenici pisali radove su programiranje i programski jezici, napredne tehnike programiranja i modeli i baze podataka.
U dogovoru sa svojim mentorima, tj, profesorima koji predaju odabrani stručni predmet i u skladu sa ličnim afinitetima, neki od učenika su se u svom radu više bavili backend-om, dok su se drugi pretežno fokusirali na frontend.
Maturanti su prezentovali komisiji različitie veb aplikacije koje su, uz pomoć mentora, prethodno isprogramirali u različitim programskim jezicima (JavaScript, Java, Python, C#, C++).
Neke od tema maturskih radova su Operativni sisemi Unix i Linux, Google navigacija, YouTube metrika, bezbednost računarskih mreža, veštačka inteligencija, mikrokontroleri, automatizacija,kriptografija i kriptoanaliza.
Koristeći programski jezik C# i platformu Unity, pojedini maturanti su za svoj maturski rad isprogramirali video-igre, a  jedna od njih je i igrica Two Bounces, koju i vi možete preuzeti iz Google Play prodavnice i isprobati. 🙂
Skip to toolbar