Zanimljivosti

Oproštajni blog moje malenkosti

 

Danas okončah svoj dvoipogodišnji staž u Smartu. Tržišni zakoni formalno prekidaju naš poslovni odnos, ali ne mogu raskinuti uspostavljene prijateljske veze.

Ako učenici u osnovnoj školi pred našim očima odrastaju, u srednjoj pre stasavaju. Bila sam u timu koji je ispratio petoricu divnih mladića, a malčice sam i sama asistirala glancanju njihovih zvezdanih staza.

Moram priznati da mi je među učenicima nedostajala barem jedna učenica. Bojim se da je banalan razlog koji ću navesti.

Desilo se jednog ili utorka, ili četvrtka (tim danima sam izvodila nastavu prvo u Računarskoj gimnaziji), da sam u neko doba dana u matičnoj školi primetila da mi nema druge minđuše.

Jeste da ta juvelirska kuća (u pitanju je bižuterija, nisu dragulji) daje doživotnu garanciju za svoje maštovite rukotvorine i u slučaju da se izgubi jedna naušnica, drugu kao dokaz pošalješ i bez problema ih kompletiraju u najskorije vreme, te nisam imala razloga za paniku, ali…

Da je bila prisutna i neka devojčica u učionici, sigurno bi primetila moj anti-stajling, i upozorila bi me na, kako će se kasnije ispostaviti, moju rasejanostJ

Uz dečake je sve teklo lagodno po pitanju tehničke organizacije nastave, a umeli su i da me posavetuju oko mog kućnog ljubimca. Blagonaklono, velikodušno, pokroviteljski, iako su sasvim mladi, a ja u petoj deceniji i iz prošlog veka.

Verujem da ne samo učenici kojima sam sa zadovoljstvom predavala ruski jezik, već i ostali Smartovci koje sam sretala tokom dežurstva, te na manifestacijama i proslavama koje smo organizovali, uz to što su brižno i s ljubavlju odnegovani u svojim porodicama, valjano su instruisani u okviru Škole, koja je prerasla u nezaobilaznu vaspitno-obrazovnu instituciju.

Želim da Vaša/naša Škola (pro)širi svoje kapacitete i van NS-a, da neprekidno napreduje stabilnom uzlaznom putanjom, te da u svoje okrilje prima u svakom pogledu plemenite multitalentovane radoznalce, jer radno angažovani profesori itekako umeju da se posvete njihovoj edukaciji i regrutovanju budućih svestranih intelektualaca.

S poštovanjem,

prof. Arijana Kolundžić

 

 

 

 

 

 

 

Skip to toolbar