Aktivnosti Informatičke sekcije Novosti Pripreme za HAKATON Sekcije Školska 2018-2019 Takmičenja Takmičenja 2018-2019 Zanimljivosti

Naši maturanti osvojili su PRVO mesto na takmičenju u programiranju “WEB Design 2019”!

Prvo mesto za naše maturante na takmičenju #WebDesign2019 u konkurenciji svih srednjih škola na teritoriji Republike Srbije! 👏👏👏

Takmičenje je organizovao Univerzitet Singidunum, gde su naši učenici prezentovali svoju ideju i projekat. U SMART timu učestvovali su učenici četvrte godine, Aleksa Nišavić, Filip Mrđanović, Stefan Mrđanović i Luka Tubić, a pripreme za hakaton vodila je profesorka Marina Savić. 😊 Čestitamo!!! 

Zadatak je bio sledeći:

  1. Napraviti model baze koja će najbolje prezentovati odabrani sadržaj. Alat za pravljenje baze je slobodan izbor (predlog MySQL baza, po želji se mogu koristiti i druge tehnologije).
  2. Tehnologije za backend deo veb sajta možete raditi po izboru (predlog PHP, može se koristiti i .NET, Java i slično). U administratorskom delu mora postojati prijava i odjava, kao i provera kredencijala na svakoj od stranica koja modifikuje bazu. Potrebno je da se omogući upis, izmena, brisanje i čitanje iz baze.
  3. Frontend veb sajta (HTML5) mora sadržati index (početnu) stranicu, stranicu o autorima, i još najmanje 3 stranica koje će sadržati podatke i informacije iz baze o izabranoj temi. Veb sajt potrebno je ukrasiti CSS stilovima i poželjno je korišćenje JavaScript jezika.
  4. Kompletan dizajn veb sajta takođe utiče na ocenjivanje rada

Više o takmičenju možete pogledati na sajtu Univerziteta

Skip to toolbar