Školska 2016-2017

Mesečni izveštaj o vannastavnim aktivnostima za novembar

Redni broj Naziv aktivnosti Vreme realizacije Nosioci aktivnosti Razred Opis aktivnosti
1. Poseta firmi Eipix 3.novembar Jelena Desnica, direktor škole I-1 03.10.2016.g. učenici su posetili firmu Eipix entartaiment koja se bavi pravljenjem igrica I ima oko 150 zaposlih u NS i još 150 po drugim gradovima. Nakon obilaska firme, imali su prezentaciju I predavanje o radu u ovoj IT kompaniji.
2. Opštinsko takmičenje u košarci 4. i 10. novembar Dušanka Lukić, profesor fizičkog vaspitanja I-IV 4.11.2016. godine je održano  opštinsko takmičenje u košarci. Naši učenici su prošli grupu i plasirali se u završno tj. finalno takmičenje, gde se plasiralo 6. ekipa.

Finalno takmičenje je održano 10.11.2016. godine. Naši učenici su poraženi  od “Jovine” gimnazije.

 

Školu su predstavljali sledeći učenici:

 

Mišić Neven, II-1

Kitanović Jovan, II-1

Ćurčić Aleksa, II-1

Cicmil Filip, II-2

Nikić Boris, I-1

Grgurević Đorđe, I-1

Saratlić Matija, I-1

3. Poruke tajnih prijatelja oktobar-novembar 2016. Marina Vindžanović, profesor istorije-odeljenski starešina

Ivana Ursić, psiholog

I-1 Cilj radionice:

–        Da pomogne učenicima da se brže i lakše zbliže

–        Da osvesti učenike da svako poseduje pozitivne osobine i vrednosti

–        Da podstakne učenike da primećuju i vrednuju sve što je lepo i pozitivno kod druga/drugarice iz odeljenja

Da učenicima pomogne da shvate koliko je važno prijateljstvo i da se ono neguje

4. Poseta firmi Eipix 10.novembar Jelena Desnica, direktor škole

Bojana Cikuša, profesor geografije-odeljenski starešina

I-2 10.10.2016 učenici su posetili firmu Eipix entartaiment koja se bavi pravljenjem igrica I ima oko 15 zaposlih u NS i još 150 po drugim gradovima. Nakon obilaska firme, imali su prezentaciju I predavanje o radu u ovoj IT kompaniji.
5. Humanitarna akcija za decu sa Kosova i Metohije 10.novembar Jelena Desnica, direktor

Ivana Ursić, psiholog

Odeljenske starešine

I-IV Zahvaljujemo se svim učenicima i njihovim roditeljima na učešću u ovoj humanitarnoj akciji, a posebno učenicima I razreda koji su dali najveći doprinos ovoj akciji.
6. Violinista na krovu u Srpskom narodnom pozorištu 10. novembar Sanja Đukić, profesor srpskog jezika

Tijana Sekulić, profesor matematike

Dušanka Lukić, profesor fizičkog vaspitanja

I-IV I ovog meseca smo uživali u izuzetnom izvođenju naših glumaca u Srpskom narodnom pozorištu – ovoga puta u Violinisti na krovu. Spoj muzičke, plesne, književne i dramske umetnosti učinio je da gotovo bez daha pratimo dešavanja u porodici i rodnom mestu glavnog junaka, a nije nam smetalo ni to što je predstava trajala duže od onog na šta smo navikli, naprotiv!
7. Poseta FAM-a, Fakulteta za menadžment 14. novembar Sanja Lalić, profesor hemije

Ivana Ursić, psiholog

Ivana Zelić, psiholog pripravnik

IV Našu gimanziju su posetili predstavnici fakulteta FAM Fakulteta za menadžment u Novom Sadu, izložili su informacije o fakultetu, uslove za upis kao i smerove koje poseduju. Naši đaci su bili u mogućnosti da slobodno postavljaju pitanja.
8. Poseta predavanju na Fakultetu tehničkih nauka 18.11.2016.

13:15-16:00

Zorica Savanović, profesor matematike

Maja Spasojević, profesor programiranja

III  Učenicima III godine je omogućeno da budu ,,studenti” na jednom od predavanja prof. dr Jovanke Pantović i da zajedno sa njenim studentima slušaju predavanje održano u prostorijama Fakulteta tehničkih nauka. Takođe su se upoznali sa mogućnostima i prednostima uporednog rada/prakse i studiranja.
9. Poseta Informativnom centru InfoPoint Novi Sad 23. novembar Mirjana Krnjić Rakočević, profesor filozofije IV U okviru predmeta filozofije maturanti su išli u posetu Informativnog centra EU u Novom Sadu – EU InfoPoint Novi Sad, gde su učenicima predstavljene usluge ovog centra vezane za razmenu studenata u okviru EU, kao i druge aktivnosti u kojima đaci mogu učestvovati kao građani Srbije. Takođe, učenicima je bliže predstavljen srednjoškolski konkurs Evropski dnevnik, koji je trenutno otvoren, a u kojem će tročlana ekipa iz odeljenja učestvovati.
10. Inferno u bioskopu 23. novembar Sanja Đukić, profesor srpskog jezika

Tijana Sekulić, profesor matematike

Snežana Mandić, profesor umetnosti

I-1 Završetak školskog dana i lep odmor od časova i obaveza pronašli smo u sali Arene Sinepleks, gde smo sa uživanjem gledali filmski hit nastao po knjizi Dena Brauna – Inferno. Da je ovo bio dobar izbor dokazuje i to da nam je dva sata, koliko traje film, proletelo, te ćemo rado organizovati ponovo sličnu aktivnost.
11. Kuglanje 28. novembar Dušanka Lukić, profesor fizičkog vaspitanja I-1, II-1 Fotografije sa kuglanja možete pogledati na kartici Multimedija učeničkog portala.
12. Poseta Fakulteta tehničkih nauka 28. novembar Ivana Ursić, psiholog

Sanja Lalić, profesor građanskog vaspitanja

IV Našim maturantima, studenti sa Fakulteta tehničkih nauka predstavili su sve smerove sa posebnim akcentom na smerove za koje su naši učenici pokazali interesovanje (Elektrotehnika i računarsko inženjerstvo, energetika i telekomunikacije, inženjerstvo informacionih sistema, bio medicinsko inženjerstvo) i strukovne studije. Učenicima je detaljno objašnjena procedura upisa i sam prijemni ispit i načini bodovanja. Između ostalog, učenicima su studenti približili sve ostale mogućnosti ovog fakulteta (sportske aktivnosti, “Ijade”, razmene studenata…). Učenici su upućeni i na novu stranicu na Facebook-u preko koje se mogu informisati oko upisa 2017.
13. Bioskop-Računovođa 29. novembar Zorica Savanović, profesor matematike III

nastavnici

Radni dan završio se posetom bioskopu gde su učenici II i III razreda imali još jedno lepo zajedničko druženje.
Skip to toolbar