Aktivnosti Digitalni marketing sekcija Dramska sekcija Novinarska sekcija Ostale sekcije Sekcije Školske proslave Zanimljivosti

Književno veče obeleženo ljubavlju, osmehom i nežnošću

Budući da u školi negujemo empatiju, ljubav i pozitivan odnos jednih prema drugima, pošto volimo, poštujemo i cenimo žene, odlučili smo da ove godine 8. marta održimo jedno književno veče u njihovu čast. Tema ove književne večeri bila je, dakle, ljubav, poštovanje, prihvatanje…

Naši učenici su kroz poeziju najvećih domaćih i stranih autora iskazivali i prenosili ljubav, kroz kratke dramske prikaze, naše gledaoce doveli do suza (od smeha, naravno), a kroz divne pesme i melodije im još više ulepšali ovaj praznik. Takođe, u okviru večeri bila je postavljena i izložba fotografija na temu ljubavi. Recitovali smo poeziju na engleskom, francuskom, nemačkom, ruskom, slovenačkom, mađarskom jeziku… Osim da znamo da recitujemo, pokazali smo i koliko lepo pevamo; naš hor i vokalni solisti ostavili su publiku bez daha, dok su pevali neke od najlepših ljubavnih pesama.

Gledali smo zajedno i anketu u kojoj su naši učenici i nastavnici govorili o tome šta je za njih ljubav i na koga prvog pomisle kada čuju ovu reč. Specijalni bedževi sa ljubavnim motivima darivani su svakom posetiocu.

Za ovaj događaj odabrali smo Kulturnu stanicu Eđšeg, nekadašnju zgradu Stare streljane u kojoj su se ranije održavali balovi i banketi. Eđšeg nam je otvorio svoja vrata i srdačno dočekao i nas i našu publiku. Koliko verujemo da je publika uživala u našoj izvedbi, isto toliko verujemo da im se svideo i divan enterijer Eđšega.

Na kraju, ostaje da se zahvalimo nastavnicama koje su sa učenicima radile dodatno da bi ovo književno veče bilo baš takvo kakvo i jeste – nastavnici muzičkog Ani Bajić i nastavnici srpskog jezika Sanji Đukić. Na nesebičnoj podršci, kao i svakog puta, hvala našem psihologu Ivani Ursić, a posebno se zahvaljujemo dramskoj umetnici Milici Šećerov, koja je bila gostujući mentor na probama sa glumcima.

Nadamo se da vam se svideo naš mali doprinos Danu žena i da ćete nam se pridružiti i sledećeg puta.

Tekst: Paja Kećanski, III1
Fotografije: Marija Erdelji

Skip to toolbar