Aktivnosti Dramska sekcija Novosti Ostale sekcije Sekcije Školske proslave Vannastavne aktivnosti

Književno veče – dramsko predstavljanje knjige „Pod Ožljem” autorke Snežane Živković

Veliko nam je zadovoljstvo da vas pozovemo na književno veče Računarske gimnazije „SMART” koje će se održati u Svečanoj sali Ekonomske škole sa početkom u 17.30 časova.

Glumci dramske sekcije na svojevrstan način predstaviće vam knjigu „Pod Ožljem” autorke Snežane Živković, koja će prisustvovati svečanosti.

Autorka ove knjige je sasvim obična žena, neobične životne priče. Rođena u ravnici, gajena gorštački.

Između „Žensko, prokleto, rođeno je da ćuti i trpi“ i „Uči, ćerko, da ne zavisiš od drugih“, tražila je sebe u muškom zanimanju, selila se iz jednog mesta u drugo, slušala i pamtila. Pod pseudonimom Selica Nena objavljuje svoje priče na blogovima. Neke od tih priča pretočila je u ovu knjigu, koja je svojevrstan omaž svim namernim i slučajnim selidbama, nomadima, kolonistima, ljudima koji su korene ostavljali u jednom, pa ih ponovo puštali u nekom drugom tlu, koje im je postajalo novi zavičaj.

„Bučje, selo između Priboja i Pljevalja, razbacano po obroncima planine Ožalj i skrajnuto sa svih važnih saobraćajnica. Ispod makadamskog druma prostrla se mala zaravan, sa kućom i mlekarom na sredini, omeđana orahom i drvljanikom s jedne, a leskovim šumarkom s druge strane.”

Ulaz je besplatan i svi su dobrodošli!

Skip to toolbar