Aktivnosti Novosti Takmičenja Takmičenja 2018-2019 Zanimljivosti

Intervju sa našim učenikom, Lukom Pukulom, učesnikom na takmičenju u besedi: „Voleo bih ponovo da se takmičim”

Učenik IV1 razreda, Luka Pikula, učestvovao je na takmičenju u besedništu, koje je održano u subotu, 17. novembra, na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe. Besedu je pripremao pod mentorstvom profesorke filozofije Tanje Đurić, a takmičio se protiv najboljih učenika još pet srednjih škola. Kako je došao na ideju, šta mu je tokom priprema bilo teško, a šta lako, kao i kako je zadovoljan rezultatom, pročitajte u intervjuu.

Ovo je prvi put da učestvuješ na ovakvom takmičenju. Kako si uopšte došao na ideju da se prijaviš?

Luka: Profesorka filozofije nam je rekla da postoji takmičenje u besedi, koje se održava na Pravnom fakultetu. Prijavili smo se moj drug i ja. Obojica smo pripremili po jednu besedu. Profesorka filozofije i školski psiholog su odabrali bolju.

Na koji način si se opredelio za temu besede?

Luka: Moja tema je bila ,,Generacijski jaz“ i kroz nju je trebalo da dam svoje viđenje odnosa između mladih i starih. Neposredno pred samo pisanje, imao sam jednu raspravu sa tetkom. Inspirisan tim događajem, naišla je i moja ideja.

Kako su tekle pripreme?

Luka: Mogao bih reći intenzivno. Svakoga dana u školi sam radio sa profesorkom, prvo na pisanju, a potom i na govoru. Nedelju dana mi je trebalo da sve dovedem do savršenstva.

Možeš li da nam kažeš nešto više o samom iskustvu sa takmičenja?

Luka: Takmičenje se odvijalo u dve kategorije – studenti i maturanti gimnazija. Smatram da su se svi odlično pripremili za izlaganje. Konkurencija je bila jaka. Imam vrlo lepo iskustvo iza sebe i voleo bih da učestvujem ponovo.

Za kraj, da li smatraš da postoji nešto što si propustio ili bi želeo da dodaš u svoju besedu, kada iz ovog ugla pogledaš unazad?

Luka: Ne. Mislim da sam se sasvim dovoljno spremio. Ja sam osoba koja ne voli da komplikuje.

 

Nikolina Kovačević, IV1

Skip to toolbar