Takmičenja 2011-2012

Festival uličnih svirača

Na novosadskom Trgu slobode u četvrtak 6.9. 2012. godine u 20h je otvoren Festival uličnih svirača, kulturno-turistička manifestacija koja se održava 12. put.

ulicni sviraci

 

Na ovogodišnjem festivalu, koji je trajao od 6. do 9. septembra, nastupilo je više od 150 umetnika iz Austrije, Engleske, Francuske, Italije, Španije, Portugalije, Nemačke, Holandije, Grčke, Slovenije, Hrvatske i Srbije. Tokom četiri dana trajanja festivala izvođači su na deset lokacija u užem centru grada (Trg slobode, Zmaj Jovina ulica, Dunavska ulica, Dunavski park ) prikazati više od 30 različitih tačaka.

6

 

Festival je u četvrtak uveče otvorio internacionalni sastav uličnih svirača “Playing for Change” velikim koncertom na Trgu slobode koji ističu da je njihov cilj da pokušaju da muzikom ujedine ljude i svet. U subotu uveče ,iznad Trga slobode, Francuski umetnik Ramon Kelvink Junior izveo je jedinstvenu tačku hodanja na žici,. a u nedelju,na istom mestu, festival je zatvorilo grčko ulično pozorište “Heliks”, sa predstavom “Ulična komedija sa iluzijama i snovima”.

Skip to toolbar