Dušanka Lukić - fizičko vaspitanje

Ekskurzija u najavi

Bliži nam se nova ekskurzija, ali ja još uvek razmišljam o onoj prethodnoj i nadam se da će i ova biti bar slična prošloj.

Veoma sam ponosna na svoje učenike, sve što smo se dogovorili oni su ispoštovali. Bili su tačni, kulturni I uvek spremni za saradnju.

Destinacija nam je bila Nemačka, tačnije Dvorci Bavarske. Dok smo pričali o tome da li da se hranimo u nemačkom ili srpskom restoranu, odlučili smo se za srpski zbog količine hrane, koja je potrebna većini naših učenika. Ispostavilo se da smo bili u pravu, naročito kad je u pitanju tadašnji 3. razred.

Za svaki obrok su nas pitali da li treba još. Neki put je trebalo, neki ne. Međutim poslednje veče smo pojeli sve šnicle i gazdarica je pekla dodatno roštilj za nas. Ustala sam od stola da bi se zahvalila za divnu uslugu i popričala malo sa gazdaricom restorana.

Kad sam se okrenula, moji učenici stoje u koloni jedan za drugim i kreću redom da se pozdravljaju i zahvaljuju za odličnu uslugu I ljubaznost. Pogledala sam u gospođu i videla joj suze u očima. Rekla mi je da nije u svom životu videla bolju I kulturniju decu i naravno učinila me jako ponosnom.

Verujem da ću i posle predstojeće ekskurzije podeliti neke lepe uspomene sa vama.

Skip to toolbar