Novosti Opšte informacije

Svetski dan mentalnog zdravlja

U današnje vreme mladi ljudi i tinejdžeri su konstantno pod velikim stresom, bila to škola, posao, porodica, društvene mreže itd. i to može veoma loše da utiče na njihovo mentalno zdravlje.

Tinejdžeri, zbog puberteta, dodatno su osetljivi na stres. Razna istraživanja na temu mentalnog zdravlja tinejdžera ukazala su nam da današnji mladi preuzimaju previše na sebe i da balans između njihovih života, škole i društvenih mreža postaje iscrpljujući.

Ove godine u Minesoti otkriveno je da je drugi po redu najzastupljeniji uzrok smrti za tinejdžere zapravo samoubistvo, usled depresije i anksioznosti, što nam pokazuje da je mentalno zdravlje problem ne samo u Srbiji, nego i širom planete.

Naše sopstveno mentalno zdravlje uvek treba da nam bude prioritet, a, na sreću, tehnologija i medicina su dovoljno napredovale da nam pruže određene tretmane i terapije da bismo poboljšali naše zdravlje.

Zdrava ishrana, svakodnevna fizička aktivnost, hobi, razgovor sa ljudima koji su nam bliski ili sa terapeutom – sve su ovo mogućnosti koje su nam svima nadohvat ruke i koje čuvaju naše mentalno zdravlje.

Aleksa Ilijin, IV1

Skip to toolbar