Aktivnosti Novosti Takmičenja Vannastavne aktivnosti

Smart preduzetnička sekcija na takmičenju „Budućnost #za5“

Zadovoljstvo nam je da je 15 učenika preduzetničke sekcije naše škole imalo priliku da učestvuje u edukativnim radionicama „StartUp karavan #za5“, u okviru velikog nacionalnog projekta „Budućnost #za5“ vol 2, a koje su se održale u četvrtak, 21. novembra 2019. godine u Kulturnom centru Novog Sada.

Osnovni cilj radionice bio je da se mladi edukuju o osnovnim koracima ka pokretanju sopstvenog biznisa i ohrabre da preuzmu inicijativnu kako bi se upustili u preduzetničke vode. Iskusni treneri sproveli su učesnike kroz jednu od trenutno najboljih poslovnih metodologija u StartUp okruženjima i pokazali kako da provere da li je njihova poslovna ideja validna i konkurentna na tržištu. U drugom delu radionice, učesnici su imali priliku da se upoznaju sa mladim preduzetnikom iz svog grada koji im je preneo svoja StartUp iskustva.

Svaki učesnik radionice dobio je mogućnost da, prema prezentovanom business canvas modelu, pošalje koncept sopstvene biznis ideje na e-mail adresu projekta „Budućnost #za5“, a tri najbolje ocenjena koncepta učesnika radionica ulaze u veliko finalno takmičenje, koje će se održati početkom decembra u Beogradu.

Svi finalisti će dobiti mogućnost da pred stručnim žirijem prezentuju koncept svoje poslovne ideje, nakon čega će biti odabrano čak 5 pobednika koji će biti nagrađeni sa po 1.000 dolara za pokretanje sopstvenog biznisa.

Držimo im palčeve i možda baš njihova preduzetnička ideja ponese titulu StartUp #za5 ideje za 2019. godinu! 😉

O PROJEKTU „BUDUĆNOST #ZA5“

Projekat „Budućnost #za5“ pokrenuo je „Centar E8“ i „Unija srednjoškolaca Srbije“, uz logističku podršku V+O Communication, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Privredne komore Srbije i Coca-Cola Fondacije. Osnovni cilj ovog velikog nacionalnog projekta je da osposobi i osnaži mlade ljude da budu aktivniji u pronalaženju posla, kao i da pokaže da je kontinuirana edukacija (formalna i neformalna) od ključne važnosti za lični i profesionalni razvoj, lakše pronalaženje budućeg zaposlenja ili pokretanja sopstvenog biznisa.

Skip to toolbar