Aktivnosti Novosti Školska 2020-2021 Takmičenja Takmičenja 2020-2021 Zanimljivosti

Smart preduzetnice – Anđela Ćulibrk, Anastasija Berić i Milica Kovačević osvojile su 3. mesto na Space4Women takmičenju za najbolju inovativnu ideju

Učenice Anđela Ćulibrk i Anastasija Berić iz odeljenja III3 i Milica Kovačević IV2 osvojile su treće mesto na srednjoškolskom takmičenju za najbolju inovativnu ideju – Space4Women, koje organizuje Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu.

“Ideja našeg tima pod nazivom Znakovima do igre bila je tabla sa osnovnim pojmovima na znakovnom jeziku koja bi bila od pomoći deci prilikom interakcije i igre. Table bi bile postavljene na igralištima, parkovima i u vrtićima i time omogućila deci sa oštećenjem sluha da budu vidljiviji svojim vršnjacima i celoj društvenoj zajednici kojoj pripadaju. Na taj način bismo podigli svest kod dece o postojanju različitosti i umanjili šanse za predrasude, diskriminaciju i potencijalno vršnjačko nasilje u budućnosti”, kažu devojke iz ovog tima.

Na takmičenju ovog ženskog preduzetništva je učestvovalo ukupno 20 timova srednjoškolaca, a sam proces takmičenja trajao je mesec dana. Učesnice su imale priliku da slušaju različita predavanja, učestvuju u interesantnim i korisnim radionicama i rešavaju zadatke koji su im pomogli da na kraju dođu do najboleg mogućeg rešenja koje su i predstavile žiriju.

Čestitamo Anđeli, Anastasiji i Milici i želimo im da nastave da nastave da razvijaju svoju kreativnost i inovativnost i da i dalje ređaju uspehe.

Skip to toolbar