Aktivnosti EU projekti Novosti OnLine vršnjačka edukacija RYCO Školska 2021-2022 Vannastavne aktivnosti Zanimljivosti

Smart gimnazija na konferenciji “Upoznaj Superškole iz Srbije” u Beogradu – predstavljanje odobrenih projekata regionalnog programa razmene

Zadovoljstvo nam je da objavimo današnje učešće na konferenciji “Upoznaj Superškole iz Srbije”, čiji je cilj promocija regionalnog programa razmene “Superškole” i prezentovanje 18 odabranih ideja i škola iz Srbije, među kojima je i naša gimnazija.

Ovaj projekat razmene učenika sprovode Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) – Lokalna kancelarija u Srbiji i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), uz podršku Evropske unije i Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Republike Nemačke (BMZ).

Naša profesorka srpskog jezika i književnosti, Sanja Đukić, bila je predstavnica Smart gimnazije na ovom skupu, gde je upoznala prisutne sa našom gimnazijom, kao i sa planiranim aktivnostima projekta “IT i nauka za bolju zajednicu”. Već do kraja ove školske godine, u okviru vršnjačke interkulturalne razmene, očekuje nas lepo druženje u Skoplju sa partnerskom školom, Gimnazijom Algoritam. Radujemo se ovoj razmeni i učešću.

Uz prisustvo medija, konferenciji su prisustvovali i prisutnima se obratili, a predstavnicima škola čestitali na sjajnim idejama gospodin Branko Ružić, prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, gospodin Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, gospodin Emanuele Žiofre, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, gospodin Tomas Šib, Ambasador Nemačke u Srbiji, gospođa Ivana Antonijević, direktorka Lokalne kancelarije RYCO u Srbiji.

Skip to toolbar