Novosti Opšte informacije Školska 2020-2021 Takmičenja 2020-2021

Smart gimnazija – medijski partner ovogodišnjeg Hakatona za srednjoškolce

Prethodne dve godine, naši učenici, mladi programeri, imali su priliku da učestvuju i postignu uspehe na programerskom takmičenju Hakaton za srednjoškolce koje organizuje Udruženje studenata informatike FONIS, a klikom OVDE možete da pročitate njihova dosadašnja iskustva na ovom takmičenju.

Ove godine Smart gimnazija ima tu čast i zadovoljstvo da bude i medijski partner ovog takmičenja i doprinese boljem upoznavanju naših gimnazijalaca, ali i svih srednjoškolaca širom zemlje, sa mogućnostima koje Hakaton nudi mladima zainteresovanim za programiranje.

Hakaton za srednjoškolce je dvadesetčetvoročasovno takmičenje u programiranju gde se timovima zadaje problem za koji oni treba da realizuju odgovarajuće softversko rešenje koristeći se do tada stečenim znanjem i tehnologijama po izboru.

Prijave su otvorene do subote, 11. marta, do 23:59h na sajtu https://hzs.fonis.rs/.

Ukoliko želite da čujete više o takmičenju i upoznate se sa organizatorima takmičenja, prijavite se za otvorena vrata koja se održavaju danas, ponedeljak 9. mart, preko sledećeg linka: forms.gle/deknTZnX2gb1BPyc8.

Pre samog takmičenja, timovi koji prođu inicijalnu selekciju će učestvovati na radionicama gde će biti u prilici da nadograde svoje programersko znanje kako bi ga adekvatno upotrebili na dan takmičenja.

Ukoliko vas zanima programiranje, ali do sada niste imali prilike da svoje znanje primenite, hakaton za srednjoškolce je idealna prilika da se oprobate u tome i da obogatite vaše iskustvo.

Sve što se od vas očekuje je da:

▪ Okupite tim od 3 do 4 programera (ne moraju svi članovi tima biti iz iste srednje škole);

▪ Saslušate problem koji se zadaje na početku takmičenja;

▪ Kreirate rešenje u roku od 24 sata, tokom kojih ste u mogućnosti da se konsultujete sa dodeljenim mentorima iz oblasti programiranja;

▪ I za kraj, ali ništa manje bitno, prezentujete rešenje svog tima pred stručnim žirijem i ubedite ga da je upravo vaša aplikacija zaslužila prvo mesto!

Skip to toolbar