Novosti Opšte informacije

Procedura i neophodna dokumenta za upis u školsku 2020/2021. godinu

Preostalo je još 6 slobodnih mesta i svi zainteresovani kandidati mogu da se prijave za polaganje prijemnog ispita u drugom roku koji bi se održao 7. 7. 2020. god. pozivom broja telefona škole 021/300-4296. Svi kandidati koji potpišu predugovor, rezervišu mesto za upis.
*Učenici koji su položili prijemni ispit u Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“ smera za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku oslobođeni su polaganja prijemnog ispita pri upisu u Smart gimnaziju. To znači da ti kandidati ne moraju ponovo da polažu prijemni ispit i u Računarskoj gimnaziji Smart. Sve što je potrebno jeste da donesu potvrdu o položenom prijemnom ispitu.

Prema potpisanim predugovorima, na današnji dan, 25. juna 2020. godine imamo popunjena tri odeljenja – ukupno 60 učenika. Upisano je 40 odličnih učenika od kojih je 7 vukovaca, zatim 18 vrlo dobrih i 2 učenika sa prosekom dobar.

PREDAJA DOKUMENTACIJE ZA UPIS U RAČUNARSKU GIMNAZIJU SMART JE OD 29. JUNA DO 10. JULA 2020. godine radnim danima od 9 do 19h.

Kako se ne bi stvarala gužva, poželjno je da se roditelji najave. Pri ulasku u školu obavezno je nošenje maske, prolazak kroz dezobarijeru i merenje temperature.

Prilikom predaje dokumentacije, odnosno upisa, neophodno je da obavezno bude prisutan roditelj (ili staratelji).

Kada kandidati nakon završnog ispita u svojim osnovnim školama dobiju neophodnu dokumentaciju, potrebno je da prilikom upisa u Smart gimnaziju predaju sledeća ORIGINALNA dokumenta:

  • 1 fotografija učenika za pasoš ili ličnu kartu;
  • Prijava za upis (dobija se u Smart gimnaziji ili u konkursu za upis u srednje škole);
  • Svedočanstvo o završenom VI, VII i VIII razredu;
  • Svedočanstvo o završenom osnovnom obrazovanju i vaspitanju;
  • Uverenje o obavljenom završnom ispitu u osnovnom obrazovanju i vaspitanju;
  • Izvod iz matične knjige rođenih (crveni formular);
  • Diplome o osvojenom I, II ili III mestu na međunarodnom ili republičkom takmičenju učenika osmog razreda osnovne škole (ukoliko ih učenik poseduje)
  • Diplome ili druge dokaze o posebnim dostignućima u osmom razredu (ukoliko ih učenik poseduje);
  • Položen prijemni ispit iz matematike koji organizuje Računarska gimnazija Smart (nalaze se u Računarskoj gimnaziji Smart)
  • Za kandidate koji su prijemni ispit polagali u Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“ – doneti potvrdu o položenom prijemnom ispitu za smer za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku
Skip to toolbar