Aktivnosti Novosti Školska 2020-2021 Zanimljivosti

Pogledajte sajt, E-brošuru, video, prezentaciju i kviz o liku i delu Vuka Karadžića koje su kreirali naši učenici II2

Spajamo društvene nauke i informacione tehnologije!

Na časovima srpskog jezika i književnosti kod profesorke Sanje Đukić učenici II2 odeljenja su nastavne jedinice o Vuku Karadžiću obrađivali kroz projektnu nastavu.  

Osim što su naučili novo gradivo na inovativan i zanimljiv način, tokom vrednog rada na svojim projektima, učenici su imali priliku da praktično primene znanje koje su do sada stekli iz oblasti programiranja, kreiranja i montaže videa, kao i iz oblasti grafičkog dizajna. 

Timskim radom i pojedinačnim zalaganjem svakog učenika, nastali su sledeći projekti:

1. Učenici Vuk Kovačević, Mina Migić, Sara Malešev i David Kostelnik kreirali su sajt koji su posvelili Vuku Karadžiću kao istoriografu i delu Žitije Ajduk Veljka Petrovića. Sajt možete da pogledate ovde.

2. Uroš Regodić, Vuk Grebić, Georgije Ignjatov i Mirko Dabarčić su se posvetili značajnim biografskim podacima o Vukovom životu i sakupljačkom radu. Sve to preneli su u svom videu. Pogledajte! 🙂

3. Sa Vukovim rečnikom i primerima reči, upoznali su nas učenici Stefan Dragović, Miloš Vojnović, Dušan Šišmanović i Branislav Mirkov kroz ovu E-brošuru.

4. Nakon što se upoznate bolje sa Vukovom biografijom kroz pezentaciju koju su radili učenici Mihailo Petrović, Vanja Ajdić, Petar Trbojević i Dimitrije Maravić, proverite svoje znanje igrajući kviz tako što ćete kliknuti ovde.

Skip to toolbar