Novosti Školska 2023-2024 Vannastavne aktivnosti

MESEČNI IZVEŠTAJ VANNASTAVNIH AKTIVNOSTI ZA SEPTEMBAR

Гимназија Смарт Нови Сад

Месечни извештај – септембар 2023.

Редни број Назив активности Време реализације Носиоци активности Разред и одељење Опис активности
  Superschool Ryco 10. – 16. септембар Јелена Бојанић, професор географије

Светозар Марчета, професор српског језика

Ученици прве и друге године У оквиру Ryco пројекта у госте су нам дошли ученици из Северне Македоније. Заједно смо радили на пројекту мултикулти, истраживали о националним мањинама Војводине, посећивали њихове културне центре и посетили Свратиште за децу и однели прикупљене донације.
  Пројекат студентске организације AIESEC 15.9.2023. Ивана Урсић, психолог

Јелена Милићевић, педагог

I-IV Ученицима је представљен пројекат Technology (дизајн, маркетинг, предузетништво, креирање видео-игара…) који ће се реализовати од 15. јануара у 5 радних недеља (2 пута недељно). Осим рада на практичном креативном пројекту, биће укључен и рад са менторима (студентима из иностранства) и тимски рад. Заинтересовани ученици су могли да се пријаве.
  Школа о људским правима на Андревљу, Фестивал менталног здравља 18-20 септембар Сања Стаменић, наставник грађанског васпитања Јована Стојшић, III-3 Ученица Јована Стојшић је провела три дана на овом фестивалу и учествовала на трибинама и другим програмима заједно са ученицима из других пријављених средњих школа.
  Факултет техничких наука Универзитета у Новом Саду, Департман за заштиту животне средине и заштиту на раду 22.9.2023. Ивана Урсић, психолог

Сања Стаменић, професор грађанског васпитања

Немања Пеленгић, вероучитељ

IV-1, IV-2, IV-3 Матурантима су представљени смерови на овом департману:

–          Инжењерство заштите животне средине

–          Инжењерство заштите на раду

–          Чисте енергетске технологије

Ученици су добили информацију и о условима за упис на овај департман (тестови из математике и логике), као и о ваннаставним активностима могућностима запослења.

  Учешће на Европском пројекту Греен Сцент пројекту

 

Почетак септембра Јелена Десница, директор школе

Александар Радишић, професор енглеског језика

I-IV

 

Два наша ђака Младен Цветковић и Аљоша Ћика су били на сусретима младих из 10 европских земаља у Барселони где су имали прилике да размене искуства о загађености и очувању животне средине.
  Учешће на Европском пројекту Греен Сцент пројекту Крај септембра Јелена Десница, директор школе

Александар Радишић, професор енглеског језика

IV-1 Два наша ђака Лука Ерак и Матеја Молнар су били на сусретима младих  из 10 европских земаља у Риму где су имали прилике да размене искуства о загађености и очувању животне средине.
  Представљање Еразмус плус пројекта за младе и омладинске раднике у Финској – Partnership Building Activity  

Крај септембра

 

Тања Ђурић,

професорица филозофије

III-2 Ученицима Лани Мишић и Вањи Мириловић је представљен интернационални Ерасмус тренинг – A Partnership Building Activity with Young People, који ће се одржати од 11. до 16 децембра у Финској.

Овај тренинг је намењен групи коју чини омладински радник и двоје младих, а циљ је нетwоркинг, склапање партнерстава, осмишљавање заједничког пројекта размене.

Након добијених информација о условима за учешће, ученице су осмислиле и попуњавале пријаву за учешће у пројекту.

  Дружење у природи 23.9.2023 Ивана Јовић, професор математике I-2 Ученици I-2 одељења су са својим одељењским старешином и наставницима Јеленом Лазаревић  и Атилом Јакубецом провели суботње поподне у дружењу и шетњи на Фрушкој гори.
  Европски школски дан спорта 29.септембар Школа

Душанка  Лукић, професор физичког васпитања

Ученици и настваници Дан европског школског спорта смо обележили на Штранду уз заједничке вежбе разгибавања на плажи а потом су ученици и наставници уживали у спортским играма: фудбалу, одбојци, кошарци…
  Организаија секција септембар Сви наставници За све ђаке Наставници су снимили видео прилоге у којима представљају секције које воде и позвали су ђаке да се пријаве на њихове секције.
  Одржан први састанак Ученичког парламента.

Почела са радом психолошка секција.

Skip to toolbar