Novosti Školska 2022-2023 Takmičenja 2022-2023 Vannastavne aktivnosti

Maturant Živojin Mišić IV-1 na takmčenju u besedništvu – “Govori da te vidim ko si”

Učestvovali smo na trinaestom takmičenju u besedništvu, koje se održalo na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, pod nazivom “Govori da te vidim ko si”.

U kategoriji maturanata takmičio se i naš učenik IV-1 odeljenja, Živojin Mišić, a pod mentorstvom profesorice flozofije, Tanje Đurić.

Živojin je pokazao zavidne veštine govorništva na slobodnu temu.

Na takmičenju je učestvovalo jedanaest studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, koji su se takmičili sa autorskim besedama na zadatu temu: “Putovanje od hiljadu milja počinje jednim korakom” (kineska poslovica), dok su se u kategoriji slobodna tema takmičili maturanti iz novosadskih gimnazija.

Ovogodišnji žiri su činili: prof. dr Marijana Carić, Predsednica saveta Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu; prof. dr Marijana Dukić Mijatović, državna sekretarka u Ministarstvu prosvete Republike Srbije i redovna profesorka na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe; prof. dr Biljana Đurović, profesor scenskog govora na Fakultetu savremenih umetnosti, Univerziteta Privredna akademija i višestruko nagrađivana glumica i prof. dr Milan Počuča, Dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe.

Ovim putem čestitamo svim pobednicima i učesnicima i zahvaljujemo se Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe na pozivu za učešće organizaciji događaja.

https://www.youtube.com/watch?v=HzfuSoAcNaA

Skip to toolbar