EU projekti Green scent

Green scent: Youth Assemble in Novi Sad

Danas su naši pobednici iz Pariza učestvovali u još jednom, četvrtom susretu mladih iz 10 zemalja Green scent – Youth Assemble.

Nakon odlaska na Univerzitet i Prirodno-matematički fakultet i obilaska fakulteta, imali su priliku da ih pozdravi prof. dr Đurđa Kerkez.

Obišli su i Institut za ratarstvo i povrtarstvo NS Seme. Tamo su ih dočekali i održali prezentacije o dostignućima, analizama i područjima rada dr Snežana Jakšić, viši naučni saradnik rukovodilac laboratorije, dr Jovica Vasin, viši naučni savetnik i dipl. inž. Branka Mijić, stručni savetnik.

Mladi iz cele Evrope, učesnici ovog evropskog projekta, obišli su laboratorije u kojoj se vrše razna ispitivanja đubriva, kvaliteta zemlje, procena količine apsorbcije nutritivnih sastojaka kod biljaka i drugih ispitivanja. Nakon toga, nastavili su svoje druženje u daljem obilasku Novog Sada.

Evo nekoliko fotografija iz obilaska Instituta, čijim predstavnicima se zahvaljujemo na gostoprimstvu i čestitamo što su već toliko godina lideri u svojoj oblasti u zemlji i regionu.

Skip to toolbar