Opšte informacije Školska 2022-2023

Gimnazija Smart organizuje besplatne radionice programiranja za učenike osnovnih škola – ,,SVAKO DETE MOŽE DA POSTANE PROGRAMER”

Pozivamo sve osnovne škole sa teritorije opštine Novi Sad da se uključe u naš projekat ,,SVAKO DETE MOŽE DA POSTANE PROGRAMER”, koji podrazumeva besplatne radionice koje bismo realizovali kod vas u školi na časovima informatike ili u prostorijama naše škole.

Svako dete može da nauči da programira i ove radionice imaju za cilj da svako dete koje učestvuje na radionici samostalno programira odmah na času i uveri se da može da nauči programiranje.

Gimnazija Smart organizuje besplatne radionice za đake VI, VII i VIII razreda na kojima će svaki učenik imati priliku da samostalno programira. Radionice se mogu održavati u vašoj školi na časovima informatike u učionicama, a sve što je potrebno je da na kompjuterima učenici imaju pristup internetu. U slučaju da vaša škola nema takve uslove, pozivamo vas da sa đacima dođete u našu školu gde bismo realizovali radionice.

Dvoje naših srednjoškolaca će biti mentori vašim đacima, naravno uz prisustvo vašeg i našeg nastavnika, kako bi kroz vršnjačku edukaciju vaši đaci na jednom času od 45 min mogli da samostalno pišu svoje prve programerske korake. Svako dete može da nauči da programira i nama je cilj da decu kroz igru uvedemo u svet programiranja i pokažemo im da programiranje nije bauk. Za najuspešnija tri učenika osmih razreda iz vaše škole, na ovoj radionici, obezbeđujemo nagradu – besplatne pripreme iz matematike u trajanju od 4 meseca, vikendom po 4 časa.

Za organizovanje radionica i uspostavljanje saradnje možete nam se obratiti putem broja telefona škole 021/300-4296 ili nam pišite na gimnazija@smart.edu.rs.

Skip to toolbar