Aktivnosti Novosti Školska 2022-2023

Gimnazija Smart je jedna od učesnica međunarodnog projekta “Pesnici današnjice, glasovi sutrašnjice”

Gimnazija Smart je jedna od učesnica međunarodnog projekta “Pesnici današnjice, glasovi sutrašnjice”, koji ima za cilj približavanje savremene poezije mladima i lokalnoj zajednici kroz niz aktivnosti.

Ispred naše gimnazije, profesorica filozofije, Tanja Đurić, prisustvovala je seminaru za nastavnike/ce u okviru kojeg se diskutovalo o trenutnoj pozicije savremene poezije, kao i o realizaciji budućih radionica u školama učesnicama projekta: o metodama i iskustvima, potencijalnim prostorima za realizaciju manifestacije Dani poezije, o potencijalnim metodama predstavljanja poezije i savremenih pesnika/ca srednjoškolcima.

Osim navedenih aktivnosti, tim od 24 nastavnika/ca iz škola širom Srbije, slušali su predavanje mlade savremene pesnikinje, Radmile Petrović na temu iskustava u radu sa poezijom i učestvovali u dramskoj radionici “Tehnike rada – glumačke i pedagoški pristup”, koju je vodila glumica Vanja Ejdus.

Projekat “Pesnici današnjice, glasovi sutrašnjice” ili “Poets of Today, Voices of Tomorrow” okuplja organizacije iz Slovenije (Pionirski dom), Poljske (ARTeria), Mađarske (Pro Progressione), Finske (Asocijacija finskih centara kulture za decu) i Srbije (Hartefakt). Projekat je podržan od strane Evropske unije kroz program Kreativna Evropa, koji u Srbiji koordinara Hartefakt.

Autorka fotografija je Milena Arsenić.

Skip to toolbar