Aktivnosti Školska 2020-2021 Vannastavne aktivnosti

Aplikacije učenika prvog i drugog razreda Smart gimnazije

U okviru dodatne nastave iz programranja kod profesorke Aleksandre Kovačević, koristeći programske jezike C#, HTML, CSS, JavaScript, učenici prvog i drugog razreda kreirali su zanimljive aplikacije za nasumičan odabir učenika.


Kad dođe vreme za odgovaranje, uvek je pitanje – ko će prvi odgovarati? Uz različita originalna rešenja koja su uradili učenici Zorana Odadžin I1, Dragan Gavrić II1, Paskal Činčurak II1, Dimitrije Maravić II2 i Pavle Maoduš II3, naši profesori mogu sada odgovor na to teško pitanje da prepuste slučajnom izboru kroz jednu od aplikacija.


Nakon što profesor odabere čiju aplikaciju želi da koristi, ona mu omogućavaju da odabere koji razred i koje odeljenje je trenutno u video-pozivu, odnosno na času u tom trenutnu. Nakon zadate komande „generiši“, aplikacija nasumično prikazuje ime i prezime učenika iz zadate kategorije, odnosno iz odabranog razreda i odeljenja. Profesor ima opciju da odabere i više odeljenja, tako da u tom slučaju, program od svih učenika, dakle iz svih selektovanih odeljenja, nasumičnim odabirom, generiše i prikazuje ime i prezime učenika koji je na redu za odgovaranje.


Nama se ovo čini kao odlično rešenje za objektivno prozivanje, a kako izgledaju aplikacije, pogledajte u videima na našem jutjub kanalu.

Aplikacija učenika Dragana Gavrića, II1
Aplikacija učenika Paskla Činčurka, II1
Aplikacija učenika Pavla Maoduša, II3
Aplikacija učenika Dimitrija Maravića, II2
Aplikacija učenice Zorane Odadžin, I1
Skip to toolbar