Novosti Opšte informacije

Poseta Fakulteta tehničkih nauka

Danas su nas posetili gosti predavači sa Fakulteta tehničkih nauka – jednog od najčeščih izbora za upis na fakultet naših učenika nakon završene Gimnazije Smart.

Naši učenici 3. razreda u sva tri odeljenja imali su priliku da se informišu o smerovima koje fakultet nudi, uslovima upisa, o tome kako izgleda prijemni ispit, studentski život…

Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu u subotu 13. aprila 2024. godine u 11h organizuje „DAN OTVORENIH VRATA-BIĆU STUDENT FTNa“ za sve zainteresovane maturante i đake srednjih škola. Više informacija o događaju možete pročitati u zvaničnom pozivu FTN-a:

 

Poziv na DAN OTVORENIH VRATA Fakulteta tehničkih nauka i posetu DEPARTMANU ZA PROIZVODNO MAŠINSTVOSubota 13. april 2024. od 11.00

Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu u subotu 13. aprila 2024. godine,  organizuje „DAN OTVORENIH VRATA-BIĆU STUDENT FTNa“ za sve zainteresovane maturante i đake srednjih škola.

Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka u 11.00 biće organizovana prezentacija studijskih programa na FTN-u, tokom koje ćemo izneti informacije vezane za upis kao i mogućnosti studiranja na najvećem fakultetu u Srbiji i na Balkanu, koji broji više od 17.500 studenata.Nakon toga ćete moći da pristupite prezentaciji odgovarajućeg studijskog programa, gde ćete detaljnije moći da se upoznate sa studijskim programima Mašinstva (Proizvodno mašinstvo, Mehanizacija i konstrukciono mašinstvo, Energetika i procesna tehnika i Tehnička mehanika i dizajn u tehnici).U holu fakulteta svaki Departman će imati svoj štand gde će predstaviti deo svojih mogućnosti, a Departman za proizvodno mašinstvo će prikazati savremene mogućnosti 3D skeniranja i reverzibilnog inženjerstva u praksi.

U sklopu programa Departman za proizvodno mašinstvo će organizovati obilazak Laboratorija tokom koga će se đaci upoznati sa opremom koja stoji na raspolaganju našim studentima tokom studiranja, znanjima koja jedan mašinski inženjer danas treba da poseduje, ali i mogućim karijernim putevima, potrebama kompanija iz okruženja i mogućnostima lakog pronalaženja posla u oblasti mašinskog inženjerstva. Okupljanje zainteresovanih đaka za obilazak laboratorija će biti kod štanda Departmana za proizvodno mašinstvo.

Bili bismo Vam zahvalni ukoliko biste o ovom događaju obavestili svoje đake i gornji tekst postavili na sajt i kao poruku na instagram i fejsbuk profilima vaše škole, kao i link obaveštenja o Danu otvorenih vrata na FTN-u.http://www.ftn.uns.ac.rs/n978853529/dan-otvorenih-vrata-ftn—april

Isto tako, vas obaveštavamo da će se u sredu 17.aprila u periodu 9.00-15.00  na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu održati Prvi sajam zapošljavanja za studente, inženjere i tehničare iz oblasti mašinstva i saobraćaja. Na sajmu će učestvovati  više od 30 kompanija, među kojima su Grundfos, Continetal, Lafarge, Unipromet, Termovent, Kovis BP, Minth, BMTS Technology, Magna, Energotehnika Južna Bačka, Japan Tobacco International, Termometal SC, Čelik, Grindex, Lebelier, Elmed, Montop Pro, Liambo, Solfins, Adeco, Srbija voz i dr.

Skip to toolbar