Aktivnosti Školska 2020-2021 Školske proslave Vannastavne aktivnosti

Обележавање школске славе Светог Саве

Јуче, 27. јануара, у просторијама Смарт гимназије, обележили смо школску славу, Светог Саву, у најужем кругу присутних са свештеником и кумовима.

Услед тренутне ситуације са вирусом корона, обележавање школске славе ученици, родитељи и пријатељи Смарт гимназије могли су да прате на онлајн преносу на званичној фејсбук страници и инстаграм профилу школе.

Свечаност смо започели традиционално химном Светом Сави у извођењу наших троје ученика, Исидора-Марије Иличић, Таре Деснице и Ненада Хорвата.

У наставку је уприличено сечење славског колача, а присутнима се речима љубави и духовног надахнућа обратио и свештеник, отац Александар. Присутне је поздравила и директорка школе Јелена Десница, као и овогодишњи кумови, ученик Никша Крсмановић и Никшин отац, Митар Крсмановић. Уз помоћ наставнице Јелене Стојшић, Никша је припремио и говорио беседу о Светом Сави.

Кум школе сваке године бира се поново и увек буде родитељ неког од ученика из првог разреда, оног који током првог полугодишта оствари најбољи успех. Сем овог, критеријум за најбољег ученика првог разреда укључује и његов однос према другим ученицима, стварање пријатељстава, спремност да помогне и друге врлине.

Ученици су извели и кратки музички програм уз подршку наставнице уметности Ане Бајић и дружење је настављено у неформалној атмосфери.

Како нам је здравље свих најважније, прилагођавамо се околностима и надамо се да ће следеће године ситуација дозволити окупљање у већем броју.

Skip to toolbar