Aktivnosti Novosti Takmičenja Vannastavne aktivnosti Zanimljivosti

Месечни извештај ваншколских активности – септембар 2018. године

Редни број Назив активности Време реализације Носиоци активности Разред и одељење Опис активности
1. Balkan Computer Congress – BalCCon2k18 14. септембар Марина Савић, Јелена Стојшић, Александра Медан, Татјана Каратлић 1-1,1-2,1-3,2-1,2-2,3-1,3-2,4-1,4-2 Данас смо водили ученике на Bаlkаn Computer Congress #BаlCCon2k18 Прво предавање било је

“Blockchаin: the top 10 security disаsters”

Протоколи блокчејн платформи често су експериментални и нису добро тестирани и анализирани што би требало да јесу – за тако критичне апликације чији токени су одговорни за милионе ако не и милијарде еура/долара.

Као последица, редовно се проналазе и експлоатишу сигурносне рањивости. На овом предавању причало се о 10 главних рањивости у популарним криптовалутама (Битцоин и Етхереум). Циљ је био да се упозоре програмери али и да се обавесте инвеститори о потенцијалним ризицима на овој платформи.

Предавач је био Јеан-Пхилиппе (ЈП) Аумассон из Швајцарске.

На часу је деци објашњена блокчејн технологија.

2. НОФЕК 14. септембар Сања Ђукић, професор српског језика и књижевности

Ана Бајић, професор музичког

I-IV Ученици драмске секције извели су комедију Моја луда породица на првом дану 2. Новосадског фестивала књиге НОФЕК који се одржавао од 14. до 16. септембра на Спенсу.  Добра реакција публике, смех и аплаузи показали су да су наши млади глумци и овога пута испунили сва очекивања.
3. Превенција Интернет-насиља,

У гостима: Саветовалиште за младе, Дом здравља Нови Сад

17. септембар Ивана Урсић, психолог

Градимир Шушак, професор физике

Сања Ђукић, професор српског језика и грађанског васпитања

I-2, I-3 Педагог Маријана Загорчић је одржала предавање на тему превенције зависности од интернета и његове злоупотребе. Ученици су упознати са опаснотима прекомерног коришћења интернета, са разлозима због којих су млади све више на мрежама, као и са ризицима, последицама и облицима дигиталног насиља.
4. Paintball 19. септембар Душанка Лукић, професор физичког васпитања

Сања Ђукић, професор српског језика и грађанског васпитања

 

II-2 Ученици II-2  су заједно са професорима учествовали у  paintball такмичењу.
5. Превенција Интернет-насиља,

У гостима: Саветовалиште за младе, Дом здравља Нови Сад

24. септембар Ивана Урсић, психолог

Јелена Стојшић, професор српског језика и књижевности

I-1 Педагог Јована Билак је одржала предавање на тему превенције зависности од интернета и његове злоупотребе. Ученици су упознати са опаснотима прекомерног коришћења интернета, са разлозима због којих су млади све више на мрежама, као и са ризицима, последицама и облицима дигиталног насиља.
6. Превенција коцкања и клађења у периоду адолесценције,

У гостима: Саветовалиште за младе, Дом здравља Нови Сад

24. септембар Ивана Урсић, психолог

 

II-1, II-2           Ученици су имали прилику да се упознају са појмом зависности од коцкања, са различитим  врстама коцкања, разлозима због којих се млади коцкају, као и са знацима и симптомима зависности од коцкања. Упознати су са могућим решењима у случају развијене зависности, као и са заблудама у вези са коцкањем.
7. Паинтбалл 26. септембар Душанка Лукић, професор физичког васпитања

 

II-1 Ученици II-1 одељења су учествовали на паинтбалл такмичењу.
8. Биоскоп 28. септембар Сања Ђукић, професор српског језика и књижевности II-2 Петак после подне смо искористили да се дружимо уз добар филм и кокице, где другде него у биоскопу! Ученици су одабрали акциони филм Предатор која нам је очи држао широм отвореним за све време трајања.
9. Градска библиотека 12.и 21.   септембар Јелена Стојшић, професор српског језика и књижевности I-1, I-2, I-3 Посетили смо Градску библиотеку у Дунавској 1. Ученици су добили корисне сервисне информације у вези пружања услуга библиотеке и читаонице. Искористили смо и лепо време да се прошетамо центром града.
10. 27.9.2018. одржан је и први састанак Ученичког парламента на којем су присуствовали представници ученика из својих одељења.
Skip to toolbar