Aktivnosti Informatičke sekcije Novosti Pripreme za HAKATON Školska 2020-2021 Takmičenja 2020-2021 Vannastavne aktivnosti

Plasman Smart tima u treći krug programerskog takmičenja Hakaton za srednjoškolce

Naši učenici i ove godine uspešno učestvuju na programerskom takmičenju Hakaton za srednjoškolce koje organizuje Udruženje studenata informatike FONIS.

U prvom krugu selekcije izabrano je 15 timova iz Smart gimnazije.

Juče, ponedeljak 15. marta, održan je i drugi krug selekcije koji je podrazumevao testiranje znanja programskih jezika, ali i opšta pitanja iz oblasti informacionih tehnologija.

Timovi su radili onlajn test koji se sastojao od 60 pitanja, a za rešavanje su imali 30 minuta.

Od ukupno 200 učesnika ovog kruga takmičenja (oko 50 timova), samo 6 timova iz cele zemlje se plasiralo u finale koje će trajati do početka aprila.

Iz Smart gimnazije u finale se plasirao tim čiji su članovi naši divni momci: Pavle Maoduš II3, Miljan Jokić II1, Dragan Gavrić II1 i Andrej Bulatović II3.

Konkurencija je bila jaka i ovim putem čestitamo svim učesnicima i njihovim mentorima, a posebno našem timu koji je prošao dalje i njihovoj mentorki, profesorki programiranja i programskih jezika, Aleksandri Kovačević.

Nakon ovog kruga selekcije, slede još dve faze takmičenja – radionice na kojima će se učenici upoznati sa tehnologijama koje će se koristiti u samom finalu i 24-časovno kreiranje softverskog rešenje na zadati problem primenom znanja stečenog na radionicama i uz pomoć mentora.

Pratimo i dalje ovo takmičenje i navijamo za naše Smart momke!

Skip to toolbar