Aktivnosti Novosti Opšte informacije Takmičenja Vannastavne aktivnosti Zanimljivosti

Месечни извештај ВАНШКОЛСКИХ АКТИВНОСТИ – октобар 2018. ГОДИНЕ

 

Редни број Назив активности Време реализације Носиоци активности Разред и одељење Опис активности
1. Професионална оријентација 2.и 12. октобар Ивана Урсић, психолог IV-1, IV-2 У сарадњи са Националном службом за запошљавање, пријављени ученици су се тестирали у оквиру професионалне оријентације.
2. Вежба евакуације, обука коришћења против-пожарног апарата и едукација о поступању у случају пожара 6.октобар Јелена Десница, директор и сви запослени Сва одељења Сви запослени прошли су обуку о поступању у случају пожара или било каквее потребе за евакуацијом из објекта. Затим су наставници одржали час против-пожарне обуке и заштите од пожара. Ученике смо научили како се поступа у случају откривања пожара у почетној фази, узбуњивања а посебно евакуације. Како се поступа у случају запаљења нпр.уља у тигању, пожара у кафићима или дискотекама како би знали шта они могу да ураде. Затим је спроведена практична вежба напуштања -евакуације објекта која је без трчања и журбе спроведена за 3,8 мин. Након чега су деца ималапрактичну обуку о коришћењу противпожарног апарата-током које је свако дете имало прилику да испроба како се гаси пожар противожарним апаратом.
3. Јавни (дво)час којим је обележен Дан здраве исхране; гост-предавач: Драгана Јерић 16.октобар Ивана Урсић, психолог

Јелена Стојшић, професор српског језика

Марко Дедић, професор хемије

I-2 Уз присуство медија и гостију-предавача из Саветовалиште за младе Дома здравља Нови Сад, обележен је Дан здраве исхране. Ученици су припремили видео материјале, презентације и квизове на тему Здраве исхране, истина и заблуде здраве исхране и незаразних болести које су последица нездраве исхране.
4. Представа Магбет 8. октобар Јелена Стојшић и Сања Ђукић, професори српског језика I-II Америчка драмска трупа је у оквиру своје светске турнеје представу Магбет одиграла и у Новом Саду, у Гимназији Лаза Костић. Ово је била јединствена прилика да видимо извођење овог Шекспировог дела на енглеском језику, и на неки мало другачији начин од оног на који смо навикли.
5. Филм Јужни ветар 30. октобар Сања Ђукић, професори српског језика III1 Након напорног школског дана, одмор смо пронашли уз кокице и добар филм. Уживали смо у Арени гледајући дуго очекивано домаће остварење Јужни ветар, редитеља Милоша Аврамовића.
6. Окружно такмичење у пливању 23.октобра Душанка Лукић, професор физичког васпитања I-1 Наш ученик Балша Беговић је учествовао на окружном такмичењу у пливању.
7. Општинско такмичење у 24. октобра Душанка Лукић, професор физичког васпитања II-1, III-1, III-2 Наши ученици: Кенђур Никола,Китановић Вук, Симић Ненад, Гајић Андреј, Гргуревић Ђорђе, Санадер Игор, Саратлић Матија, Никић Борис, Шкрбић Вељко и Шатара Матеја
8. Биоскоп 16. октобар Јелена Стојшић, професор српског језика и књижевности I-1 Ишли смо у биоскоп да гледамо филм “Веном” по избору ученика и одлично се дружили и забавили.
9. Посета Планетаријуму на Петроварадинској тврђави 24. октобар Виолета Лунић, професор историје

Милош Радуловић, професор физике

Матеја Макан, професор географије

I-2, I-3, II-2 Пре саме пројекције ученици и наставници су прошетали Петроварадинском тврђавом. Након тога следила је посета Планетаријуму где нас је чекала 45-о минутна пројекција
Skip to toolbar